ZELENI ČAJ SKIDA KILOGRAME, NO POSTOJI KVAKA

| 07/12/2018

Nije sve tako jednostavno i idilično, kada je ovaj napitak u pitanju.

Možda ga volite, možda niste neki obožavatelj, no sigurno znate kako je zeleni čaj na glasu kao onaj koji pomaže u skidanju kilograma te rješavanju masnoća, zahvaljujući djelovanju katehina, teanina i kofeina. No, ako mislite kako ćete samo uz pomoć ovog čaja biti fit, tu gadno griješite. On vam može biti saveznik u toj borbi, no nipošto jedina opcija, jer ipak su što pravilnija prehrana i redovita tjelovježba ključni za postizanje tog cilja.

Također, mnogi rade jednu veliku grešku, kada je u pitanju ovaj napitak, a to je da pretjeruju u njegovom ispijanju, a ta praksa dokazano ne osigurava bolji učinak od normalnih doza, a može biti i potencijalna opasnost. Tako se stručnjaci slažu kako dnevno ne biste smjeli piti više od 3 šalice, a nuspojave pretjerivanja podrazumijevaju, među ostalim, glavobolju, nesanicu, ubrzani rad srca i učestalo mokrenje.

Posebnu pozornost količini zelenog čaja koju unose u tijelo, moraju obratiti svi oni koji pate od visokog tlaka, aritmije, tahikardije, odnosno ubrzanog rada srca ili nekih drugih problema vezanih uz ovaj organ, prenosi Index.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.