VISOKO: ČAROLIJA TAEKWONDOA U REŽIJI KAJE I 205 ČLANOVA TKD “BOSNA”

| 19/12/2016

Dana 18.12.2016. godine Taekwondo kolektiv “Bosna” organizovao je polaganje za više pojaseve (viša učenička zvanja) u sportskoj dvorani Franjevačke klasične gimnazije u Visokom.

Polaganju je pristupilo 205 polagača sa devet punktova našeg Kolektiva s područja općina Visoko, Breza, Vareš i Ilijaš.

Komisija (ispitivači) bila je sastavljena od zaista velikih i stručnih imena Taekwondo sporta u BiH.
– Kajević Edin, majstor taekwondo 4 dan, Predsjednik TKD

Kolektiva Bosna, Trostruki Ginisov rekorder, Selektor Kadetske selkcije BiH, Selektro taekwondo selekcije ZE-DO Kantona – Predsjednik komisije,
– Malbašić Hamza, mastor taekwondoa 3 dan, Predsjednik Takwondo Kluba Bugojno, član radnih tijela Taekwondo saveza FBiH i BiH, član komisije
– Kajević Almin, majstor taekwondoa 3 dan, Glavni asistent i trener TKD Kolektiva Bosna
– Špiodić Elvir, Generalni sekretar TKD Kolektiva Bosna,
član komisije,
– Valjevac Edin, Predsjednik taekwondo saveza ZE-DO kantona, Menager TKD Kolektiva Bosna,
član komisije.

Svi koji su pristupili polaganju polagali su za veće pojaseve, od devetog do prvog kupa. Svi prijavljeni takmičari pred komisijom pokazali su zavidan nivo poznavanja ove borilačke vještine. Drago nam je da se naš stručni rad pokazao izuzetno kvalitetan, a u što su se mogli uvjeriti i roditelji naših članova, kao i drugi brojni gosti koji su bili prisutni. Ovo je dodatni stimulans svima nama u TKD Kolektivu Bosna, poćev od samih članova, trenera, uprave kluba, sponzora, da nastavimo sa još žešćim i kvalitetnijim radom za naše naredne nastupe. Ponosni smo sa svim onim što su napravili naši članovi na ovom zahtjevnom ispitu, a koji zahtjeva veliko znanje, samopouzdanje, psihičku stabilnost i odličnu fizičku spremu.

Demo tim Kolektiva Bosna je pokazao veliko znanje i vještinu, dok su Kajević Edin – Kaja i Almin Kajević izveli show program razbijanja tvrdih predmeta.

Također, dodijeljeni su certifikati za položene crne pojaseve za naše članove, njih deset ukupno, te im čestitamo na trudu i zalaganju.

Ovom prilikom smo se i zahvalili ljudima i institucijama koji su doprinijeli našem razvoju i afirmaciji.

Ispred Tae Kwon Do kolektiva Bosna čestitamo svima koji su položili za više pojaseve!!!

IDEMO DALJE!

VAŠ TAE KWON DO KOLEKTIV BOSNA!

Objavljeno u: Hronika, Sport

Komentari zatvoreni.