VISOČKE TEME I DILEME- KONZUMOVCI ILI BINGOVCI?

| 13/04/2017

Uz prvi espresso, kafu ili čaj u danu gdje bi temperatura opet trebala biti blizu 25 stepeni u Celzijevim, nadam se da ste isplanirali dan i da pokušavate da vas ne nervira stanje u kojem vaša okolina “think inside the box”, a vi “outside…”

Grubi prevodi kažu da bi to bilo “razmišljanje unutar ili van kutije”-začaranog kruga. Lijepo je iskoračiti iz “začaranog kruga”.

Nemoć je baš očita kad su u pitanju političke šeme i dileme, izdaje, preleti… Tu pomoći nema.

Nije lako ni visočkim KONZUM-ovcima koji brinu za posao, a malo ih brinu i BINGO-vci. Neizvjesnost u novinama i ostlim medijima kad je u pitanju nekad stabilan gigant.

Mnogima je već sada jasno da nas „začarni krug“ jako puno košta i ubija kreaciju, a o UPORNOSTI da i ne govorim. Ne potežu majstori uspjeha u svakom životnom segmentu zlatno pravilo koje vrijedi ponoviti: „Ako ti kažu da pređeš kilometar, ti pređi dva.“ Tako se lakše krene sa dna i stigne do vrha.

Lakše je navijati za lijep i sunčan četvrtak. Provesti ga dvostruko radno. Nakon posla, prihvatiti se rada u bašti ili voćnjaku, a dan je nekako baš stvoren za to.
Šetnja na Ravne i Ravne 2, kroz boriće i dalje kuda vas zamišljena putanja uz cvrkut ptica, miris kaćuna i ostalog cvijeća ponese, uvijek ponudi zanimljivu prirodu i pričice koje su odmor za dušu.

Ne znam da li je mraz dokučio behar u voćnjacima, ali ima ih baš lijepih.

Za vikend smo POZDRAVILI PROLJEĆE. Gorani su topla preporuka za maksimalno čist zrak, jer Luke, a i ostali dijelovi grada lagano počinju poprimati „parfem sa periferije“.

Dok sunce sve češće sija i toplinom krošnje ozeleni, klonite se negativnih misli. Naša podsvijest je čudna i neistražena stvar. Često se neutemeljena uvjerenja kako smo “propali k’o kauč” znaju pretvoriti u fizički ekvivalent, tako da postajemo tvorci svoje nesreće. A nismo „luzeri“. NAPROTIV.

Osmijeh kao lajt motiv se vratio u naše krajeve. Imajte vjere u sebe. Vjera je vječni eliksir koji ispunjava život pozitivom i daje energiju za bolje sutra koje svi zaslužujemo.
Ništa ljepše nego „uhvatiti dan“ i preći onaj dodatni kilometar. Uz miris behara to najbolje ispunjava dušu zadovoljstvom.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.