VISOČKE MAKETE STVARNOSTI

| 13/07/2018

Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujemo. Sudeći po anketama “broju čitanja” vijesti vezanih za prosperitet “našeg malog mista”, narod je “itekako zadovoljan” ovim maketama prelijepe visočke stvarnosti i jasno je da će podrška iz dana u dan biti sve veća.

Vlast k’o i svaka druga vlast spava na lovorikama davne 2016. godine i ne reagira na kritiku koja stiže iz medija. K’o biva, pričaće se par dana i zaboraviti.

Eventualno se “počešu” pa odigraju ping pong na relaciji izvođač-nadzorni organ ili priprijete da će nekog nabit’ na štoc.

Neke su im za “informativni”, jer ne može čovjek ni ukazati da nešto rade nakaradno. Ko da je verbalni delikt ukinut ili je sitna kazna?

Možda im je bolje da pronađu elemente za naplatu duševne boli ili one za krivično gonjenje. Mi što “ružimo” zapravo ne govorimo o njima, nego o sebi.

Jedina ispravna stvar za njih je proizvodnja poslušnosti sa nagradnim zaposlenjima. Najproduktivnija visočka grana već decenijama.

I zašto je VRH ledenog brijega nezadovoljan, frustriran, narodski rečeno LJUT i razočaran.

Jasno je da nema sve pod kontrolom i da je to nemoguće. Biti “CONTROL FREAK” dok ti “pajaci” oko tebe nabacuju tamno platno na lice je skoro pa nemoguće.

Na snazi je netransparentnost i blefiranje koje vazda ima prolaz. Provjerna formula za dobitak svih narednih izbora.

BTW- Da izbori mogu šta promijeniti, vlast bi ih odmah ukinula. Sve je isto. Neko malo preleti i presvuče dres tokom političke mutacije, ali zdravih i poštenih, nigdje na vidiku.

Sve će to narod pozlatiti, a kad zlata nestane, zakalajisati.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.