VISOČKA BORBA ZA OPSTANAK NALIK KUGLI OD FLIPERA

| 16/07/2018

Ponedjeljak je. Dan za plaćanje računa, odlazak doktoru, pijacu i drogiranje na nervnoj bazi. Vakat je takav, a dan pogotovu kada je majstorija ne “jesti motane cigare”, prežderavati se ili se trpati neki “nedozvoljenim” sredstvima da nas bolest glave zaobiđe. Neizvjesna budućnost, egzistencijalna nesigurnost, april u julu (vremenski gledano)… Sve to čovjeka u Visokom pretvori u onu kuglu od flipera koja se odbija od “gljive” otkucavajući poene. Ovi stariji ćeznati šta je FLIPER. Mlađi ga eventualno mogu izguglati.

Nogomet i SP u Rusiji je iza nas. Nema više izležavanja ispred televizora. Vrijeme za POKRET. Fiskulturu. Teretanu, trake za trčanje ili bijeg u prirodu. Samo tako ćete lakše potisnuti osjećaj nepravde zbog mase uhljebljenih sa naštancanim diplomama srednjih škola, fakulteta, magistrata, doktorata. Ništa se neće bitno promijeniti. Imaš tri-četiri milje, uložiš u Travnik, Kiseljak ili Široki Brijeg i postaneš dio TIMA koji pobjeđuje. Naravno, to sve u slučaju da u vakat nisi stigao odraditi školske obaveze zbog obimnog gradiva. Nekad knjige sa 400 strana, danas isti ispit iz skripte na 40 strana sa diplomom LIVADSKOG fakulteta koja se pika. Kakvih mi MR,DR, FR, PR imamo… To ti je tako pa ti vidi…

BTW- Meščini da stiže asfalt na spoj Patriotske i Šehida. Samo da kiša ne razmekša tampon. Radi lokalna vlast. Malo kasne(mjesec-dva) al’ odrade pa kako tako.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.