VISOČANIN ELMIR GORAK POSTAO DRŽAVNI PRVAK U K1

| 13/05/2018

21-godišnji Elmir Meme Gorak iz Visokog kik boks trenira već sedam godina, a u subotu je na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine, koje se održalo u Gacku, postao državni prvak u disciplini K1+91 te je tako treći put zaredom bio najbolji u tvrdim disciplinama -full contact, low kick i K1.

Pored ovog uspjeha, Gorak je nedavno nastupio i na Internacionalnom kupu koji se održao u Sarajevu i tu osvojio treće mjesto te na Balkanskom prvenstvu gdje je ostvario isti rezultat.

Također, na državnom prvenstvu je zajedno sa Elmirom nastupio i njegov klupski kolega Adi Bajrić koji je u četvrtfinalu kako reče Elmir, “oštećen od strane sudija”.

Ovaj vrijedni momak koji stanuje u naselju Kula Banjer zahvaljuje se svima na podršci, ali posebno želi istaći pojedine osobe u svom životu, te naglasiti da se jednim dijelom priprema u teretani ULTIMATE u Visokom.

”Posebno se zahvaljujem svojim trenerima Mustafi i Amelu Litrić koji su uvijek tu uz mene. Također se zahvaljujem svim svojim kolegama iz kluba borilačkih vještina Džerzelez sa kojima treniram”, istakao je Elmir Gorak.

Objavljeno u: Hronika, Sport

Komentari zatvoreni.