VEČERAS HUMANITARNI KONCERT ZA LIJEČENJE ADELE KOSTIĆ

| 11/04/2018

Brezanka Adela Kostić sa prebivalištem na Vijesolićima rođena 1999. godine, oboljela od Ewing sarcoma infiltraticum ossis-ime bolesti.

11.01.2018. godine primljena u bolnicu gdje je ostala, a otišla je žaleći se na pojavu i rast tumefakta (izraslina na koži veličine jajeta), te bol u lijevoj potkoljenici.

Planiran je operativni zahvat u opštoj anesteziji, i uzorak odstranjenog tkiva se šalje na Ph analizu. Operacija je rađena 15.01.2018. godine, zatim je uzorak poslan u Zagreb na obradu, a drugi u Sarajevo.

17.01.2018. godine je otpuštena na kućno liječenje uz propisane lijekove, korištenje štaka za kretanje i previjanje rana putem patronažne službe. 25.01.2018. godine je došao izvještaj obrade uzorka i dijagnosticirana je maligna mezenhimalna neoplazma ( Ewing sarcoma infiltraticum ossis-ime bolesti).

Sad je prošla dva ciklusa kemoterapija, između ciklusa je na kućnom liječenju i prima injekcije, pije lijekove i priprema se za naredni ciklus. Pauza između ciklusa terapije je 21 dan zbog jačine terapije. Ima ukupno 4 ciklusa.

Nakon zadnjeg ciklusa radi MRI koji će biti zakazan za sredinu maja. Za liječenje i kemoterapije naše Adele potrebna su novčana sredstva koje porodica nije u mogućnosti obezbjediti.

Forum mladih SBB Breza i Club Magaza, i Dženan Šabić organizuju humanitarni koncert u srijedu 11.04.2018. godine u Clubu Magaza sa početkom u 20h. Cijena karte je 3KM.

Molimo sve humane ljude da se odazovu u što većem broju i kao uvijek kad je riječ nažalost o ovakvim stvarima pruže nesebičnu novčanu podršku. Sav prikupljeni novac od prodaje karata i pića će biti uručen Adeli.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.