ULAZNICE ZA VEČERAŠNJU UTAKMICU DOBILI SU…

| 06/09/2013

33223

Cilj i svrha nagradne igre ViPromo „OSVOJITE TRI ULAZNICE ZA UTAKMICU BiH – SLOVAČKA“ nije bilo otkrivanje identiteta autora G.L. koji je u osnovi potpuno beznačajna ličnost ili više njih, jer zbog kukavičluka ili neuvjerenosti u vlastite stavove ne smiju potpisati svoje tekstove.

Naš osnovni cilj je javna osuda i skretanje pažnje na novu pojavu u medijskom prostoru Visokog u kojoj akteri, bilo da su novinari ili obični građani, kroz razne vidove nazovi kolumni iznose svoje viđenje i svoje stavove, a da pri tome nastoje ostati anonimni.

Smatramo da je ovakva neodgovorna manipulacija javnim mnijenjem u najmanju ruku nepoštivanje čitalaca i uvreda za novinarsku profesiju.

Drago nam je da je većina naših sugrađana prozrela namjere ovakvih anonimnih autora kritizerskih, neargumentovanih i zlonamjernih tekstova čija je svrha stvaranje nezadovoljstva i ambijenta beznađa i destruktivnosti.

Jer kako reče jedan od naših nagrađenih komentatora pod nadimkom Habib“: „Mnogi od nas su dobri kritičari. S obzirom na situaciju društva u cjelini to nije posebno teško. Međutim, nije to ono što našem društvu treba i što će nas izvesti na put oporavka i napretka. Lamentiranje, kukanje, cinizam i isijavanje negativne energije samo će nas još dublje odvesti u ponor. Ono što nam treba, danas više nego ikad ranije, jesu optimizam i entuzijazam. Realizam ne bi smio biti izgovor za nedjelovanje, jer prevelika doza realizma često je izgovor za pasivnost, lijenost, pa i pokvarenost, nemoral i kukavičluk. Tanka je linija koja odvaja kukavičluk od realizma. Lični stav i hrabrost pojedinaca često su mijenjali sudbinu koju su kukavice nazivale neminovnošću, fatumom i historijskom nužnošću. Jedan je ugledni čovjek s ovih prostora napisao da postoje samo ona čuda koja stvori rad. Dok to ne shvatimo, teško je očekivati značajnije promjene nabolje. I ne samo to, ljudi moraju početi kvalitetno raditi.

Osim ovog komentatora nagrađen je još i komentator “korchagin“ koji kaže: Pojava ili fenomen kako ga zovete opasan je u slučajevima kada potencijalni investitori uguglaju riječ Visoko u internet. Tada prvi na red zbog naziva stranice dolaze anonimusi G.L vrste. Zamislite da premijeru Turske prevedu gluposti o kojima par spodoba piše, ili nekom koji želi otvoriti nova toliko željena radna mjesta. Imate vi pravo ukazati na te lažljivce koji ne žele dobro ni sebi ni drugima. Uzmi tešanjske pare, razdjeli saradnicima i truj i dalje. To je njihova politika. Šteta je što kompleks u Prijekom ne niče. Da se to počelo graditi, manje bi bilo G.L.ovaca. Ovako pitanje je dana kad će skriveni na drvetu upasti s grana, tako mi premijera Erdogana.

Treća nagradna ulaznica za utakmicu BiH – Slovačka odlukom ViPromo redakcijskog kolegija dodijeljena je Slavenu Ištuku koji je u prvom dijelu nagradne igre zbog velike ljubavi prema BH reprezentaciji bio spreman preuzeti odgovornost za sva G.L. nedjela i destruktivnosti koje unosi u visočki medijski prostor. Slavenovo srčano navijanje sigurno će biti dio dvanaestog igrača naših „Zmajeva“.

Pozivamo nagrađene da se jave na naš e-mail info@vipromo.ba i dostave svoje brojeve telefona i kodove za identifikaciju (koje su napisali uz nick name) kako bi im što prije uručili nagrade.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.