U VISOKOM REALIZOVANA AKCIJA ”LET’S DO IT-MILION SADNICA ZA 1 DAN”

| 26/10/2013

visoko-letsdoit-okic1

Omladinski krug Islamskog centra Hanovi kao i prošlih godina uzeo je učešće u akciji ”Let’s do it-milion sadnica za 1 dan”

Veliki broj volontera okupio se danas u 09:00 sati ispred Šumarije Visoko i Islamskog centra Hanovi-Moštre, i uzeo učešće u ovoj izuzetno vrijednoj akciji pošumljavanja.

Pošumljavanje je izvršeno na lokalitetu Gora, nadomak Dobrinja, gdje je tom prilikom zasađeno oko 2000 sadnica običnog ili bijelog bora (Pinus sylvestris L.). Za volontere je bio obezbijeđen prevoz, hrana i piće.

„Sadnjom sadnica danas smo pomogli i doprinijeli očuvanju šuma. Sačuvajmo naše šume zajedno i posvetimo im bar jedan dan u godini, jer šume nas čuvaju svakodnevno a da toga nismo ni svjesni. Ako bismo morali svakodnevno o ovome misliti, stvarati i primjenjivati navike očuvanja prirodnih resursa, potrebno je da bar jednom godišnje ovakva dobra budu najvažnija tema i prioritetan zadatak čovječanstva. Kineska izreka kaže: “Najbolje vrijeme da posadiš stablo bilo je prije 20 godina. Drugo najbolje vrijeme je – sada.“

Neka to bude naša vodilja na putu prevazilaženje svjetskih ekoloških problema bilo koje vrste, pouka koja govori da nema vremena za čekanje i da samo zajedničkim djelovanjem možemo ostvariti očuvanje prirode i opstanak čovjeka u njoj“ kazao nam je koordinator akcije “Let’s Do It ” Armin Penjo.

visoko-letsdoit-okic2

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.