TREĆE NAGRADNO TAKMIČENJE ZA UČENIKE SREDNJIH ŠKOLA: SIRA – ŽIVOTOPIS MUHAMMEDA, A.S.

| 10/04/2016

takmicenje-sira

Treće nagradno takmičenje iz „Sire“ – životopisa Muhammeda, a.s., za učenike srednjih škola sa područja općina Visoko, Kakanj i Breza (94 takmičara) održano je u subotu, 09.04.2016. godine, u prostorijama Mješovite srednje škole „Hazim Šabanović“ Visoko.

U uvodnom dijelu programa učenicima-takmičarima prikazan je kratki dokumentarni video „Lik i djelo dr. Hazima Šabanovića“.

Zvanični dio programa počeo je u 9,30 sati učenjem ašereta kojeg je proučio učenik Čamaga Edin. U svojstvu domaćina prisutnim učenicima-takmičarima obratila se direktorica MSŠ „Hazim Šabanović“ Visoko gospođa Slijepčević Sanela. U kratkom obraćanju direktorica je izrazila dobrodošlicu  prisutnim i poželjela uspjeh svim takmičarima.

Glavni imam MIZ Visoko, Ibrahim ef. Hadžić u svojstvu supervizora ovog takmičenja, zahvalio se direktorici škole na dugogodišnjoj i izuzetno dobroj suradnji između škole i Medžlisa IZ Visoko. U svom obraćanju Ibrahim ef. Hadžić je ukazao na izuzetnu vrijednost i značaj knjige MUHAMMED, A.S. POSLANIK ČOVJEČANSTVU autora Mirze Mešića na osnovu koje je pripremljen test za treće nagradno takmičenje iz „Sire“- životopisa Muhammeda, a.s.

Ibrahim ef. Hadžić je naglasio da se svi učenici, bez obzira na finalni poredak nakon testiranja, mogu  unaprijed smatrati „pobjednicima“, obzirom da su čitanjem ove knjige saznali mnoge detalje iz  života Muhammeda, a.s. koje prije nisu znali, a to je neprocjenjiv lični uspjeh svakog muslimana.

Instrukcije takmičarima o načinu popunjavanja šifri, anketnog upitnika i samog testa dao je profesor Haris Gorak, te su nakon toga takmičari raspoređeni u učionice.

Od 10,00 do  11,30 sati obavljeno je testiranje učenika, a nakon toga su svi učenici i njihovi vjeroučitelji počašćeni obrokom kojeg je obezbijedio Medžlis Visoko.

Mješovita komisija vjeroučitelja i imama MIZ Visoko pregledala je i bodovala sve testove, te utvrdila da su najviše bodova na ovogodišnjem takmičenju iz „Sire“ imali sljedeći učenici:

  1. mjesto – Omanović Adna (83,5 bodova) „Gimnazija“ Visoko
  2. mjesto – Šabić Nedžma (77 bodova) „Gimnazija“ Visoko
  3. mjesto – Topalović Nerma (76,25 bodova) STŠ „Kemal Kapetanović“ Kakanj

Shodno pravilima takmičenja, imena takmičara ispod trećeg mjesta se neće objavljivati, već samo njihove šifre.

Spisak sa imenima pobjednika 3. nagradnog takmičenja za učenike srednjih škola: „Sira – životopis Muhammeda, a.s., će u roku od 7 dana od dana testiranja biti objavljen na web-portalu Islamske zajednice, kao i u IIN „Preporod“ u prvom narednom broju.

U objavi će biti i informacije o datumu dodjele stipendija, kao i o programu putovanja u Istanbul.

MIZ Visoko

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE KLIKOM NA LINK

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.