TREBA LI ISPRAVITI GREŠKU I NA ZGRADU „PARTIZANA“ UGRADITI IZVORNU STOLARIJU?

| 04/07/2018

Rukovodilac općinske Službe kojoj je povjerena realizacija većine projekata u našem gradu, pored brojnih drugih stvari u koje se ne razumije očito nema blage veze ni o razvojnim stadijima i vrstama arhitekture kroz vrijeme. Sa pojmovima: očuvanje kulturno-historijskog naslijeđa, konzervacija i restauracija, vjerovatno nije upoznat. Sa primanjem plate i drugih vrsta nadoknada jeste.

Nismo svi stvoreni za sve, arhitekta treba da se bavi arhitekturom, a pravnik pravom, ali neki nikako da shvate da nisu vlasnici općine i da osim što nemaju znanja nemaju ni stila, pa nam upropaštavaju i ovo malo ljepote što je ostalo.

Posljednji u nizu loše odrađenih projekata, ugradnja nakaradnih PVC vrata na austro-ugarsku građevinu u strogom centru grada, je bruka i sramota koju treba što prije popraviti.

Negodovanje stanovništva i ljudi od struke je evidentno, ali izgleda da nema uticaja na „stručnjake“ koji devastiraju naše zajedničko dobro. Da li je uopšte važan glas naroda (osim u vrijeme izbora) i treba li dopustiti diletantima da se pitaju za ono čemu očito nisu dorasli?

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.