TKD “CRNI LABUDOVI” BRILJIRALI PROTEKLOG VIKENDA U ZAGREBU I SARAJEVU

| 14/03/2018

TKD “Crni labudovi” i protekloga vikenda je pokazala da je riječ o maloj ekipi fajtera sa velikim potencijalima.
Turnir „ISKRA OPEN“ u Sarajevu pamtit će po 5 medalja. Zlatnu je osvojila Melika Džafić. Srebrenu Aid Alihodžić. Bronzane medalje osvojili su: Lamija Nevaljalović, Sureja Muzaferija i Sara Husejinović.


Šampionsko jezgro koje okuplja sve više pristalica ove plemenite vještine, odličan rezultat postiglo je i u Zagrebu na „ČIGRA OPEN“ takmičenju gdje je Rijad Ahmić osvojio srebro, izgubivši u finalu od reprezentativca Slovenije na „zlatni bod“. Do finala je furioznim borbama porazio svoje protivnike i ubjedljivo slavio.
Harun Omanović mu se pridružio sa bronzanom medaljom. Nakon odličnih partija, sportska (ne)sreća ga je udaljila od borbe u finalu.

Legendarni Miroslav Ćiro Blažević pohvalio je naše momke uz opasku da su se Bosanci uvijek borili sa velikim sportskim srcem.
Raif Ahmić, profesionalna, sportska i ljudska karika kao trener uvijek ima naučiti nešto novo svoje članove.
Svoje znanje uvijek sa radošću i velikom pažnjom prenosi na svoje asistente (voditelje u klubovima), koji su nedavno na seminaru na Ilidži uspješno prošli sva testiranja i obuku za više nivoe.
„Nasljednici“ su Minela Sudžuka, Ervin Čurt i Senad Husejinović.


Kvalitet TKD „Crni Labudovi“ je već prepoznat i brendiran. Raif Ahmić je već odavno ušao u Upravni odbor Sportskog saveza Općine Visoko i postao nezamjenjiva karika visočkog sporta.
Za njegove pulene nema odmora jer već za naredni vikend očekuje Prvenstvo BiH u Brčkom, a 24. marta nastup na turniru „BOSNA OPEN“ u Visokom.
Naporni treninzi i kvalitetan rad uz individualni pristup svakom takmičaru neće stati, jer valja se spremiti za Malu olimpijadu u Derventi i „PODGORICA OPEN“ koji fajtere trenera Ahmića očekuju u aprilu.
Pripreme za učenička zvanja i polaganje za više pojaseve slijede u maju i junu.
Zato ostaje poziv otvoren za sve dječake i djevojčice, mladiće i djevojke da se priključe klubu koji garantira uspjeh nakon kvalitetnih treninga u ovoj plemenitoj vještini.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.