TKD “BOSNA” VISOKO: ODRŽANO POLAGANJE ZA VIŠE POJASEVE

| 29/05/2017

U nedjelju, 28.05.2017., Taekwondo Kolektiv Bosna je u sali Franjevačke klasične gimnazije u Visokom organizovao polaganje za viša učenička zvanja, odnosno za više pojaseve. Domaćin ispred Kolektiva Bosna bio je „Taekwondo Club Bosna Visoko“.

Svoje vještine, brzinu, snagu, kao i umjetnost pokreta u prepunoj sali pokazalo je 177 polagača, a polagali su pojaseve od devetog do prvog kupa. Na kraju polaganja polagači su dobili certifikat. Takođe podijeljene su i naručene majice Taekwondo Kolektiva Bosna.

Imali smo četvoročlanu komisiju a ispitivači su bili Kajević Edin – Kaja majstor taekwondoa 4. dan – trostruki ginosov rekorder, selektor taekwondo selekcije ZE-DO kantona, Kajević Almin majstor taekwonodoa 3. dan, glavni i odgovorni  asistent Taekwondo Kolektiva Bosna,  Špiodić Elvir majstor taekwondoa, sekretar kolektiva Bosna i Valjevac Edin, predsjednik Skupštine Taekwondo Saveza BiH, predsjednik taekwondo saveza ZE-DO Kantona te generalni menadžer Taekwondo Kolektiva Bosna.

Na polaganju je prikazano odlično znanje naših članova a kako bi položili svoje pojaseve s obzirom da smo više mjeseci bili u pripremama i s ovim polaganjem smo uspješno odradili prvi dio sezone.

Nakon uspješno položenih pojaseva takmičari će pristupiti pripremama za Austrija Open 2017 – G1 turnir koji se održava u Austriji, a svakako da ćemo uzeti učešće i na brojnim drugim takmičenjima do kraja takmičarske sezone, naravno sa željom za napretkom i novim uspjesima, te da donesemo još mnogo medalja i pehara u naš kolektiv.

Edin Kajević
Predsjednik i glavni trener
Taekwondo Kolektiv “Bosna”

Objavljeno u: Hronika, Sport

Komentari zatvoreni.