SUTRA U VISOKOM OTVARANJE UMJETNIČKE GALERIJE ”FUAD ŠEČEROVIĆ MMXIV”

| 24/10/2014

visoko-secerovic

Galerija ”Fuad Šečerović MMXIV, u kojoj će biti predstavljen dugogodišnji rad visočkog umjetnika Fuada Šečerovića bit će otvorena sutra u Visokom.

Poznati profesor matematike dugo godina je radio na realizaciji ideja, a sada kaže da će njegovi radovi koji su nastajali od 1965. godine biti dio stalne izložbe.

Skulpture u željezu i korijenu drveta, rezbarija u drvetu, kamenu i metalu, levhe i heraldika srednjovjekovne Bosne neki su od eksponata koji će biti predstavljeni.

Šečerović za Agenciju Fena kaže da će u ovoj galeriji biti predstavljeni samo njegovi radovi i da će biti strikto izložbenog karaktera.

– Galerija će biti izložbenog tipa, malo teže prodajnog, zavisi o čemu se radi, većina stvari će se moći samo pogledati – kazao je Šečerović.

visoko-prof.-fuad-secerovic-oktobar-2013

Zvanično otvaraje prostora će biti u 16 sati, a za javnost će biti dostupna svaki dan u određenom terminu, ili prema ranijoj najavi.

Radovi ovog umjetnika od 1975. godine su izlagani na raznim izložbama, samostalnim i kolektivnim, a uvijek su bili bazirani na, kako Šečerović kaže, igri u kamenu.

Otvaranje galerije je doprinos visočkom kulturnom prostoru.

(Fena)

Objavljeno u: Hronika, Kultura

Komentari zatvoreni.