SUTRA JAVNA RASPRAVA U OPĆINI VISOKO

| 10/02/2015

visoko-opcina-v

Općina Visoko upućuje poziv organizacijama civilnog društva (OCD) sa područja općine Visoko za učestvovanje na javnoj raspravi o temama za predstojeći javni poziv koji organizuju i provode projekat «Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV» (LOD IV) u suradnji sa Općinom Visoko.

Pozivamo Vas da u srijedu, 11.02.2015. godine uzmete učešće u javnoj raspravi koja će biti održana u velikoj sali Općine Visoko sa početkom u 14 sati.

Predmet javne rasprave će biti sljedeće teme:

  • Unapređenje socijalne politike kroz obezbjeđivanje ujednačenih životnih šansi za invalidna lica, djecu sa posebnim potrebama, te ostale korisnike socijalne zaštite.
  • Razvoj i poboljšanje položaja mladih kroz kreativne aktivnosti, razvoj omladinskog turizma i sportske aktivnosti
  • Suzbijanje siromaštva i nezaposlenosti kroz neformalno obrazovanje, organizovanje radionica i pružanje pomoći u zapošljavanju.
  • Razvoj kulturnih potreba i navika građana kroz afirmaciju tradicionalnih i savremenih kulturnih sadržaja.

Napominjemo da će tokom javne rasprave biti izabran član/zamjenik u komisiji koji će predstavljati OCD tokom evaluacija.

LOD IV finansira Europska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH).

Press Općine Visoko

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.