SPORTSKI VIKEND GIMNAZIJE „VISOKO“: MATEMATIČARI NAJBOLJI I U ODBOJCI

| 18/05/2018

I ove godine, već po tradiciji, održan je školski turnir na koji su se mogli prijaviti svi razredi naše škole. Odbojkaški turnir održan je 12.5.2018. u sali “Partizan”. Baš kao i prethodnih godina sala je bila popunjena, kako publikom tako i učesnicima.

Sudije koje su dijelile pravdu su profesori Tjelesnog i zdravstvenog odgoja Emir Vračo i Sejid Očuz.

Ekipe su sačinjavali i muški i ženski članovi, što je nekima odgovaralo, a nekima ne.

Pobjednička ekipa ovogodišnjeg turnira 3.e razred, matematičko-informatičko izborno područje. Njihovu ekipu činili su: Emina Handžić, Amila Resulović, Hana Fejzić, Mateo Batina, Emin Šarak, Namik Pihljak, te Ajla Bajrić koja je učenica jezičkog izbornog područja.

Spremnost ovih učenika je mnoge iznenadila. Sama činjenica da su finale igrali protiv učenika četvrtih razreda govori o njihovoj uigranosti. Finale je igrano između učenika društvenog i već spomenutog matematičko-informatičkog područja. Naši ovogodišnji pobjednici do finala su došli pobijedivši 3.c -prirodno izborno područje – koji su završili kao trećeplasirani. Drugo mjesto pripalo je našim maturantima, 4.b razredu, učenicima društvenog izbornog područja.

Matematičari su ovaj put pokazali da su i u odličnoj sportskoj formi.

Svim učesnicima se zahvaljujemo te, naravno, čestitamo pobjednicima na osvojenoj tituli, kao i profesorima na uspješno realizovanom turniru.

Selimović Aida 3.a
Gimnazija „Visoko“

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.