SLOVENAC DRAGO KOVAČ TREĆU GODINU KAO VOLONTER DOLAZI U VISOKO

| 11/08/2018

Slovenac Drago Kovač u Visoko i Bosnu i Hercegovinu, kako nam je kazao, dolazi svake godine, a od prije 11 godina je i stalni gost Visokog, te s velikom pažnjom prati projekat istraživanja u Bosanskoj dolini piramida. Drago dolazi iz jednog malog mjesta u blizini Bleda, a treću godinu zaredom je i volonter.

– U Bosnu dolazim svake godine, i na odmor, ali i da radim. Ova priča mi se svidjela od prvog dana, piramide su zanimljive, sve mi se jako dopada i odlučio sam na svoj način, radom, da pomognem i budem dio projekta. Treću godinu sam ovdje kao volonter, fino nam je, svi se razumijemo i jako brzo uklopimo, a jedini problemčić, ako se može nazvati tako, jeste sporazumijevanje, iako se za svega dva-tri dana i u tome snađemo, pa se svi jako dobro razumijemo, iako nas ima iz cijelog svijeta. – priča Drago.

U Visokom je boravio prvi put još prije 11 godina, kada je počela sva ova priča, a kroz godine vidljiv je ogroman napredak.

– Ovdje sam prvi put bio kada je sve i počelo, došao sam s jednom grupom iz Slovenije i od tada sam redovit posjetitelj. Kroz ovih 11 godina dolazaka vidljiv je ogroman napredak u svim pravcima, a pošto svake godine dolazim ovamo, napredak i to veliki, vidljiv je i iz godine u godinu. Drago mi je da sve ovo ima i svoju budućnost, a moja namjera je, kao i do sada, da i u narednim godinama dolazim ovamo, i kao volonter, ali i kao posjetilac. – kazao nam je Drago.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.