SKINUTI PRITISAK SA IGRAČA PRED DERBI

| 06/05/2017

Oblačno vrijeme bez kiše nas očekuje u subotu popodne u Kaknju na derbiju koji je tradicionalno težak za obje ekipe. Ključna riječ koja bi mogla odlučiti derbi zove se PRITISAK. Od nas se očekuje pobjeda u Kaknju kojom bi se baš-baš približili Premijer ligi, mada ni bod ne bi bio loš. Stari vuk je Ivo Ištuk i trebao bi igračima “skinuti” imperativ pobjede. Trebaju dati sve od sebe na terenu i pokušati ostati neporaženi. Atmosfera u Kaknju je takva da su igrači Rudara pod,čini se, mnogo većim pritiskom Uprave, ali i javnosti. Svi očekuju pobjedu i prilaz na dva boda zaostatka. Rukometaši Kaknja su izborili premijerligaški status, a davno je još načelnik Mandra rekao da hoće sve kakanjske klubove u premijerligaškom društvu. Ima tu i malo rivaliteta sa ekipom Mladosti iz Doboja koju su nekad vodila dva jaka privrednika, a sada se jedan prebacio u Rudar. Teško će tekma proći bez trzavica na terenu i igrači Bosne bi se trebali pripaziti kartoniranja jer ih dosta ima kratak fitilj. Na tribinama bi trebalo biti korektno, mada…

Nezvanično, lijepe premije čekaju i jedne i druge u slučaju pobjede. Ima dosta igrača Rudara koji su do sada igrali sa pola snage, ali će u derbiju zapeti.

Za nadati se lijepoj tekmi, a Bosna ako uspije osvojiti puni plijen u Kaknju, onda je definitivno položila prijemni za viši rang. Opet kažem, bod u Kaknju bi bio k’o kuća.

Sretno!

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.