“SICILIJA” ČISTA ZA VISOKO KOJE BLISTA

| 20/05/2014

visoko-sicilija-cista111

Visočko šetalište uz rijeku Fojnicu poznatije kao „Sicilija“ zablistalo je na majskom suncu. Stotine kilograma blata i mulja, koji su ostali nakon vraćanja Fojnica  u svoje korito, uspješno je očišćeno.

Tako je inicijativu FK “Stari Grad”, NK “Bosna” i “Visport” škole fudbala, te velikog broja raje iz komšiluka u potpunosti uspjela. Bila je to mala vojska koja se naoružana lopatama, motikama, metlama… okupila kod “Tabačice”  i krenula u akciju.

Lijepo je bilo vidjeti kako treneri Mensur Džaviti i Nermin Pašalić daju radni primjer svojim igračima, udarnike iz Uprave FK Stari Grad ne treba posebno hvaliti.

Ispred ŽRK Bosna Visoko u akciju se uključila Suda Mameledžija, a ne treba zaboraviti ni udarnika Hazima Sinanagića iz MZ Stari Grad i kraljevi vatrogasci.

Majstor za pite, legendarni Ešref iz Palma buregdžinice, pobrinuo se da niko od male ali vrlo vrijedne vojske ne ostane gladan.

Par dana prije bager JKP Visoko i standardni udarnik Tarik Pinjo također su pridonijeli uspješnosti ove akcije.

Motorna snaga akcije i organizatorska radilica bez kojeg ni ONL ne bi bio to što jeste zove se HALIL BEG ili Muhamed Halilbegović.

FOTKE SA AKCIJE PREGLEDAJTE OVDJE.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.