‘SADA KADA SAM I JA MAJKA, DUGUJEM SVOJOJ MAJCI NEKOLIKO IZVINJENJA’

| 09/03/2018

Sve mame složiće se u jednom – potrebno je postati roditelj kako bismo shvatili koliko je to zapravo teško. Tek kada se same suočimo sa svim izazovima majčinstva počinjemo više cijeniti vlastite majke i shvatamo da im dugujemo izvinjenje za sve nestašluke koje smo im priredile.

Izvinjavam se zbog svog puberteta, hormona, naglih napada tinejdžerskog ludila i nesnošljivog pametovanja. Sada znam da onda nisam znala sve, iako sam se tako ponašala.

Izvinjavam za sva iskradanja iz kuće, kašnjenja, pokoje pijanstvo, nenajavljene piercinge i tetovaže i za sve nove farmerke koje sam odmah razrezala.

Izvinjavam se zbog prkosa, inata i kolutanja očima.

Izvinjavam  se zbog svih loših tipova koji su se prema meni loše ponašali dok si me ti učila da zaslužujem najbolje, prenosi Ženasamja.

Izvinjavam se zbog prebacivanja, trenutaka kada sam ti iz blesave ljutnje govorila da si loša majka, a ti si bila baš onakva majka kakva mi je tada trebala. Ona koja će me tjerati da prestanem ignorisati lične greške.

Najviše se izvinjavam zbog toga što sam mislila da je biti majka tvoj posao, a uz to i najlakši posao na svijetu.

Zbog toga što sam podcjenjivala sve što si radila za mene jer sam mislila da je to tvoja dužnost, a nisam znala da je biti majka neraskidivi zavjet ljubavi.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.