REZULTATI TESTIRANJA- BRAVO POPISIVAČI!!!

| 21/09/2013

VISOKO-OPCINSKI-INSTRUKTORI-VISOKO

Više od 120 budućih popisivača koji će raditi na teritoriji visočke općine napravilo je odličan rezultat. Maksimalan broj bodova je dokaz da su instruktori (entitetski i lokalni) te članovi Popisne Komisije  Lokalne Samouprave (PKLS) sa fotografije, napravili jako dobar posao.

Neradna subota u državnim agencijama koje se brinu o pripremama za Popis i ažuriranje spiskova, malo su prolongirali pojavljivanje konačnog spiska popisivača u Visokom.

U ponedjeljak tokom dana spisak sa bodovima (da ne bi bilo zabune ko je koji na listi) će biti objavljen u lokalnim medijima i internet portalima. Vjerovatno će to biti abecedni spisak koji će “maksimalce” sortirati po početnim slovima imena i prezimena.

Svi popisivači su odradili dobar posao, tako da je vrlo mala bodovna razlika. Nekoga je možda žurba ili nepažnja eliminisala, ali šta je tu je.

Svi koji se nađu na spisku za popisivače, neka ne dozvole da se gradivo ohladi. Početkom oktobra ih očekuje terenski rad, a rad PKLS-a nije prestao ni u subotu jer se komisija trudi da se popisivači smjeste što bliže svojoj adresi. Naravno, neke adrese su ažurirane, tako da niko nema razloga za brigu.

Ako se ne varam 26.09. 2013. popisivači zadužuju materijale i potpisuju ugovore. Do tada ponavljanje gradiva je jako poželjno.

Znači, tokom ponedjeljka očekujte konačni spisak sa bodovima koje ste osvojili. Lokalni mediji će to vrlo brzo prenijeti do Vas i šire javnosti.

 

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.