RAMAZANSKI FESTIVAL KNJIGE ZAVRŠAVA U PETAK

| 22/06/2017

Ramazanski festival knjige i ove je godine kao i prethodnih pet obradovao građane nudeći im uz značajne popuste na sve knjige i svakodnevnu besplatnu podjelu somuna, napitaka i delicija. Na platou ispred BBI centra u periodu od 12. do 23. juna sa radnim vremenom do 22 sata, šesnaest samostalnih izdavača ponudilo je dvadesetak novih naslova, a sve u organizaciji izdavačke kuće Connectum iz Sarajeva.
Uočavamo štand Male akademije za djecu sa raznim radionicama za zabavu i edukaciju, kao i mnogo knjiga za djecu i slikovnica.
Festival koji se već tradicionalno organizira u mjesecu ramazanu, promovira duh darivanja te svaki izlagač se odriče svojih knjiga u vrijednosti od 200 KM za račun biblioteke za koju se prikupljaju knjige, a ove godine je to gradska biblioteka Gornji Vakuf-Uskoplje.
Dragan Stupar iz knjižare Nostalgija ističe da je posjećenost velika i da su ljudi zainteresirani i ugodno iznenađeni raznim popustima.
„Svaku kupac je otišao smiješeći se, e to je naprocjenjiv dar u ovo naše vrijeme“ rekao je Dragan, s osmjehom, naravno.
Od novih naslova izdavači ističu “Begovicu““ Nure Bazdulj-Hubijar, Maaloufovu knjigu “Fotelja na Seni“ , “Daidža i haustorske priče” Nadana Filipovića.
U Buybook-u možete naći “Sakupljača svjetova” Ilije Trojanowa, “Priču o ljubavi i tmini” Amosa Oza, kao i trenutno najčitaniju “Moju genijalnu prijateljicu” Elene Ferrante.

Program zadnjeg dana Festivala podrazumijeva predbajramsku podjelu halve.

Ni.Kob.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.