PROLJEĆE- PRAVI JE TERMIN ZA HIDŽAMU

| 28/03/2018

visoko-hidzama11

Bliži se vrijeme da se nakon proljećnog umora i izlaska i zime odlučite za istinsko rasterećenje i zdravstvena poboljšanja. Vrijeme kad vam se razbistri i budete lagani poput leptira.

Padom temperature, čovjek se manje znoji i uslijed hladnijeg vremena češće boravi u zatvorenom prostoru. Naše tijelo izbacuje u potkožno tkivo ono što mu smeta. Toksini u ovo vrijeme počinju da se više luče pa ih se potrebno riješiti na vrijeme prije nastanka bolesti. Vaše glavobolje uslijed naglih promjena vremena mogao bi otkloniti samo jedan tretman. Probleme sa pritiskom također. Naša je sreća što imamo doktora Amira Uzunovića koji hidžamu radi na 100% ispravan način uz maksimalnu higijenu.

Hidžamom se posebno poboljšava periferna cirkulacija, koja je najslabija, obzirom da broj aktivnih kapilara zavisi od aktivnosti organizma, ali i od zdravstvenog stanja samog organizma, kao i količine toksičnih i metaboličkih raspadnih produkata koji se akumuliraju na određenom mjestu u organizmu. Kapilari su krvni sudovi veoma malog promjera, te kroz njih ostarjeli eritrociti koji su izgubili sposobnost elastičnosti ne mogu prolaziti. Materije koje su u gel stanju ne mogu vršiti aktivnu ulogu u organizmu i nakupljaju se u vezivnom tkivu. Toksične materije oštećuju funkciju tkiva i organa. Sama akumulacija štetnih tvari izaziva napetost i pritisak na nervne završetke što izaziva bolnost.

Hidžamom se rješavate napetosti, bola, hroničnog umora. Organizam dobija dodatnu snagu, a imuni sistem popravlja nastale greške. Terapiju čašicama rade najveći sportisti. Plivač Majkl Felps na Olimpijadi u Riu je dokazao korisnost hidžame. Vidjeli su se čak i tragovi na koži, jer čini se da je hidžama urađena neposredno pred takmičenje. Obično ne preporučujem dok ne probam. Zaista pomaže.

VIDEO PRILOG KAKO DO ORDINACIJE POGLEDAJTE OVDJE.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.