PROHODALI KROZ VAŠER: ŠTA JE NAJZANIMLJIVIJE OVE GODINE?

| 27/07/2017

Prvi dan vašera u Visokom prolazi u dobrom raspoloženju. Raznovrsna ponuda i ljubazni trgovci su tu. Pored već poznatih štandova sa odjećom, voćem i kućnim potrepštinama, na vašeru se ove godine našlo dosta domaćih proizvoda i ručnih radova.

Izdvojili smo nekoliko zanimljivih štandova, te na taj način prenosimo dio atmosfere koja vlada centrom našeg grada.

UZGOJ I PRODAJA LJEKOBILJA “CVETAK”

U cilju pružanja podrške za žene na margini općine Visoko, osnovan je obrt “Cvetak”. Udruženje ima vlastito zemljište gdje uzgajaju bilje, od čega kasnije prave gotove ljekovite proizvode. Na njihovom štandu možete pronaći sokove, ljekovito bilje, ulja…

 

AKTIV ŽENA “DONJE MOŠTRE”

U.G. “Aktiv žena” Donje Moštre je nevladina organizacija koja djeluje na području općine Visoko. Za cilj imaju da podržavaju i promovišu učešće žene u lokalnoj zajednici. “Aktiv žena” ove godine ima svoj štand gdje možete pronaći razne rukotvorine, te stare bosanske specijalitete.

 

UDRUŽENJE ŽENA “ZLATNE RUKE MOŠTRANKE”

Udruženje žena”Zlatne ruke Moštranke” na vašeru promoviše svoj primarni cilj, a to je da žena bude koristan član zajednice koji može zaraditi svojim radom i trudom. Ove godine štand imaju ispred muzeja, a tamo možete pronaći domaće tradicionalne kolače i razne rukotvorine.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.