PROĐE OD TADA 5-6 BAJRAMA…

| 27/03/2018

Prošlo je više od tri godine od kako je Mjesna zajednica Rosulje započela sa zemljanim radovima u sklopu projekta izgradnje Spomen obilježja šehidima i civilnim žrtvama rata. Projekat vrijedan oko 38.000 maraka trebao se odvijati u više faza.

I mještani, ali i izvođači radova tada su izrazili nadu da će se izgradnja odvijati željenom dinamikom.

Predsjednik Savjeta MZ Rosulje Amir Balta je bio optimističan i medijima poručivao: “Stekla se većina pretpostavki za dugo odlaganu izgradnju. Ostaju još sitni detalji koje ćemo osigurati u saradnji sa već od ranije složnim i aktivnim mještanima, kako bi u što skorijem roku završili radove. Zasigurno je da će pored svoje prvobitne namjene ovakvo Spomen obilježje uljepšati kako našu mjesnu zajednicu tako i visočku općinu. Radovi se nastavljaju iz dana u dan i svakako da će javnost u narednom periodu imati priliku vidjeti napredak istih. Trudimo se da i pored ovih lijepih stvari radimo i one koje su manje lijepe i uz aktivnosti i angažman svih nas i ne sumnjam da ćemo u kontinuitetu i dalje raditi progresivnim putem,” –  rekao je tada predsjednik Balta koji je u međuvremenu obnovio MZ-mandat.

Prođe od tada 5-6 Bajrama, a spomen obilježje stalo negdje u finalu. Zafalilo oko sedam milja maraka. I ono što se napravilo dobrano je oštećeno. Gledali ga milioneri i kontali kako će pred izbore ubosti koji poen, ali ništa napravili nisu. Danas se tu okuplja neki čudan svijet, kojem odgovara pozicija za šupljiranje, opijanje i slične radnje. Vijećnici isto spomen obilježje uzimaju u usta u negativnom kontekstu. Ko biva, nije očišćen građevinski materijal i ima smeća.

Nikako da se nađe način da se završi. Baš je zapelo. Prvo lokacija nije odgovarala, a sada nedostaje finansija. Ovo je jedino nedovršeno spomen obilježje na visočkoj općini.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.