POTPISAN SPORAZUM: NK “BOSNA” VISOKO POLAZNA STANICA ZA BOSANCE IZ AMERIKE

| 08/03/2018

NK „Bosna“ Visoko i sportska agencija US Soccer Education iz Denvera, u prostorijama kluba u Visokom, potpisom protokola o zajedničkom radu ozvaničili su svoju dugogodišnju plodnu saradnju.

Ovim sporazumom Visoko postaje stalna baza US Soccer Educationa u domovini i polazna tačka za sve talentovane fudbalere naših korijena iz Amerike, koji žele profesionlanu karijeru otpočeti u Bosni i Hercegovini.

Prvoligaš iz Visokog je klub bogate tradicije, koji je do sada dao četiri reprezentativaca naše zemlje, financiski stabilan, sa velikim brojem sponzora.

NK Bosna ima vlastiti stadion “Luke”, odlične trening terene, kvalitetan stručni kadar na čelu sa iskusnim trenerom Ivom Ištukom, stabilno rukovodstvo koje predvodi Nermin Buco Kadrić, Adis Hajlovac, Mirza Laletović, Muhamed Husić. Stoga, sve ovo je garancija da će naši momci koji žele da se okušaju u profesionalnim vodama imati odličnu startnu poziciju.

Zadovoljstvo nakon potpisa sporazuma nisu krili Benks Ademović sekretar NK „Bosne“ i menđer US Soccer Educationa Nedim Runda koji su istakli da je ovo velik iskorak u njihovom daljnjem radu.

Ovim sporazumom predviđeno je da skauti NK Bosne prisustvuju narednom BALKAN SOCCER CAMP-u koji USSE organizuje u Chicagu od 21. do 24 juna ove godine.

Objavljeno u: Sport

Komentari zatvoreni.