PORJEČANI- IZMEĐU AKŠAMA I JACIJE UZ ČAŠU MALINE U “KARAMELI”

| 07/09/2018

Morao sam provjeriti par porječanskih stavki i uznemirenih duhova pred oktobarske izbore 2018. Od pružnog prelaza (RAMPE) gdje signalizacija više ne radi nego radi pa vozovi trube i koče umjesto automobila, pa do Gradine ili naniže do podvožnjaka prema Bosnićima, Mulićima… i dalje prema gradu, stanje mnogo bolje. Naročito u večernjim satima. Puk’o novi sloj asfalta po dužini i širini, a klupe čekaju još trotoarski dio bliže peronu (na fotografiji lijevo). Biće i parking prostora za raju što stiže autom do Ž.ST. Porječani, a vozom putuju na posao. Kafić zvani “Karamela” mi se posebno uredio. Super je espresso, ali sok od domaće maline vrhunski. Jedino što me brine je što je prostor između pruge kuda je pičio Ćiro i pruge za “velike vozove” zarastao. Niko više ne kera ni lopte ni košarke. Ni klackalice i ljuljačke više nisu poželjni za igranje. Mobiteli nesretni rade svoje. U naš vakat trava nije mogla ni narasti.

SDA-ovci u Porječanima dobro kotiraju. Federalac Mirza Ganić uz Galeta i ZDK ministre je odradio odlične poslove. Raduju i temelji za ogradu školskog dvorišta u Porječanima.

Iza federalaca, kantonalaca i direktorskih čivija vidi se armatura za ogradu. Fotka je od četvrtka, tako da bi danas mogla biti još bolja situacija. Ne znam šta je sa putem Podvinje- Laze, ali vjerujem da bi i tu trebalo biti pomaka.

BTW, kaže mi čovjek da je slovo “I” u PORJEČANE uskočilo greškom kada se radio neki bitan pečat, pa je “izvođač radova” greškom izrezbario to nesretno slovo ko je mi PORI uši. Mi smo uz rijeku Bosnu uz porječje i mi smo PORJEČANCI. I onaj kamiondžija što nam je odvalio tablu kod na Šćoni, neka je pod hitno vrati.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.