PARK „RAVNE 2“ VRAĆA NEKADAŠNJI SJAJ KOMPLETNOM IZLETIŠTU RAVNE

| 04/04/2017

Izletište Ravne oduvijek je bilo mjesto odmora i izletište koje je služilo kao mjesto za bijeg od gradske gužve i gradskih zagađanja. Posljednih godina mnogo puta je pokušano raznim obnovama, postavljanjem klupa, mjesta za roštilje, te korpi za otpatke, vratiti sjaj ovom izletištu, ali svi pokušaji bili su kratkotrajni, a postavljene stvari nisu dugo trajale. Proteklih nekoliko vikenda, novootvoreni Arheološko – turistički park „Ravne 2“, pored brojnih gostiju iz drugih gradova, ali i drugih zemalja, postao je mjesto porodičnog odmora za sve veći broj Visočana, što nas posebno raduje, jer je i cilj Fondacije od samog početka kreiranja ovog parka bio da park postane prije svega mjesto za odmor i rekreaciju naših ljudi, kako iz Visokog, tako i okolnih gradova, ali i mjesto koje će strane turiste zadržati malo duže u Visokom.

– Rođeni smo u Visokom i cijeli život smo imali običaj prošetati na Ravne. Ovo što je sad napravljeno, ova ljepota, ovaj duševni mir i čistoća su pravo blago koje moramo čuvati, a u svoje, i u ime prije svega svih Visočana, zahvaljujemo se dr. Osmanagiću što se odlučio baš ovakav prirodni raj napraviti u Visokom. Dobro se sjećamo ovog mjesta od prije nekoliko godina, zaraslo, močvarno tlo, opkoljeno deponijama smeća i onda danas dođete i zateknete pravi raj na zemlji. Nadamo se da ćemo imati pameti i ovo mjesto zadržati mirnim i čistim, jer zaista smo oduševljeni ovim što smo zatekli na svega nekoliko minuta šetnje od centra Visokog. – kazao nam je stariji bračni par koji svoje slobodno vrijeme sada provodi u parku „Ravne 2“.

I dok smo vrijeme provodili u parku, brojni Visočani koje smo prepoznali, stizali su sa porodicama, u namjeri da sunčani vikend ovaj put provedu nadomak svog grada…

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.