OZRAKOVIĆI: KO ČEKA, BAŠ SE NAČEKA, ALI DOBRO JE DA DOČEKA

| 09/08/2018

Neki poslovi koji su planirani tokom 2017. ili u proljeće 2018.godine u Visokom, nisu realizirani, a razlozi su često padali na dušu izvođačima koji su “prolazili” na tenderima, ali nisu stizali završiti preuzete obaveze. Čini mi se da se tako desilo i sa unificiranim usporivačima brzine u narodu poznatijim kao “ležeći policajci”. Definitivno da nedostaju na većem broju lokacija i pravo je čudo kako nas zaobilaze nezgode.

Jedna od “crnih tačaka” je riješena na ulazu u Ozrakoviće iz pravca industrijske zone. Reklo bi se nefrekventna dionica sa manjkom znakova. Novi asfalt i pravac vukli su na gas “visočke Laude”. Automobili koji su se kretali u ovom pravcu nisu poštovali ograničenje brzine koje se odnosi na naseljena područja i velikim brzinama su dolazili u naseljeni dio.

Mještani su stalno podsjećali da je u pitanju veoma naseljeno mjesto sa velikim brojem male djece i konačno dobili ugradnju dva “smirivača saobraćaja” sa znakovima.
Sad je šetnja mnogo ugodnija i sigurnija. Još da se ukloni mrak dug 500 metara od Frischeis-a do Nerzz Bešlagića. Tada bi agresivni psi čuvari bili uočljiviji prije nego što “herc opali” šetače

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.