OTVARANJEM ZAOBILAZNICE ARNAUTOVIĆI- MULIĆI UGROŽENA BEZBJEDNOST UČESNIKA U SAOBRAĆAJU

| 04/10/2018

Društvene mreže znaju biti izvor dobrih a lako provjerljivih informacija. U epicentar su došli kamioni koji prolaze kroz podvožnjak i teško manevrišu zbog kula i tako ugrožavaju saobraćaj. U jednom FB A.M. statusu piše:

Mi stanovnici Gračanice i Podvinaca, odnosno svi koji prolaze ispod podvožnjaka kod Kovine, godinama smo svjedoci jednog malog problema. Naime, do sada je bila praksa, zbog loše postavljenih kula na mostu, da malo veći kamioni prelaze u kontra traku kako bi uspjeli provuci kamion ispod mosta ako se kreću iz pravca Visokog prema Gračanici. Iako se do sada moralo čekati nekoliko minuta, ugrožavanje učesnika u saobraćaju je bilo minimalno. Medjutim, otvaranjem puta prema Mulićima od ovog prolaza je napravljena raskrsnica, te sada imamo jednu apsurdnu situaciju da kamion manevriše usred raskrsnice, gdje se značajno ugrožava bezbjednost učesnika u saobraćaju. Šta je rješenje i je li možda došlo vrijeme da se razmišlja o novom mostu i da se u rješavanje problema uključe i Željeznice FBiH…

Odgovor je dobio od FB A.B.

Isprojektovano rjesenje prije nekoliko godina. Na zalost, sluha u JP Zeljeznice do sada nije bilo.
Uputit cemo im zahtjev a mjestanima MZ Gracanica koje ove godine iz budzetskih i kreditnih sredstava opcine Visoko dobivaju vodu, plin i javnu rasvjetu, nove kilometre asfalta i most u Lozniku, porucujem: pokrenite inicijativu skupa sa nama prema vecim nivoima vlasti te JP i naravno, lobirajte putem visockih predstavnika u istim!

Inicijative, lobiranje… a do tada štemanje podizda da se može serbes proći.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.