ORI “BUDI MI PRIJATELJ” VISOKO ORGANIZIRA PROJEKAT ‘INTEGRACIJA PUTEM FILMA’

| 27/02/2013

budi-mi-prijatelj

Omladinska romska inicijativa “Budi mi prijatelj” iz Visokog realizira projekat na temu integracije, “Integracija putem filma”, koji je finansiran od strane Evropske komisije u Briselu, iz programa “Mladi u akciji (Youth in Action), a isti je otpočeo 26. februara i trajat će do 8. marta 2013. godine, u hotelu BM International, Pijačna do br. 2, 71000 Sarajevo.

Cilj projekta je da tokom edukacije mladi prošire svoje znanje o temi Integracije, razvijanje komunikacijskih vještina, kooperacije, suočavanje sa predrasudama i razlikama među mladima. S fokusom na unapređivanju komunikacijskih vještina i sposobnosti pružanja podrške mladima.

Projekat okuplja 48 učesnika iz 8 zemalja Regije i EU i to: Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija, Španija, Turska, Albanija, Litvanija i Bugarska, koji će na desetodnevnom seminaru učiti i unaprjeđivati različite kompetencije u korištenju kamere, montaže sa akcentom na integraciju, kojima će usavršiti svoj rad s mladima. Poseban naglasak bit će na poticanju kreativnosti mladih za stvaranje novih ideja za nove inicijative i buduće aktivnosti. Ovo je izvrsna prilika za razmjenu iskustava na Internacionalnom planu, ali i zajednički apel javnosti da obrati pažnju na problematiku integracije u društvu.

Važan dio ovog projekta čini posjeta nevladinih organizacija koje se bave ovom ili sličnom tematikom, te osoba koje su aktivne u radu s mladima.

Tokom seminara koristit će se kombinacija edukativnih medota neformalnog obrazovanja kao što su forum teatar, interaktivne radionice, prezentacije, koje karakterišu inače projekte iz programa „Youth in Action” pod čijim je pokroviteljstvom i ovaj seminar.

Objavljeno u: Obavještenja

Komentari zatvoreni.