ODRŽANO XXI KANTONALNO PRVENSTVO U STRELJAŠTVU ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

| 03/03/2018

Općinski savez za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom (SSRI OSI) Maglaj bio je domaćin XXI Kantonalnog prvenstva u streljaštvu za osobe sa invaliditetom.

Na prvenstvu je nastupilo sedam općinskih saveza i to ekipe iz Olova, Breze, Visokog, Kaknja, Zavidovića, Tešnja i ekipa domaćina Maglaj.

Kompletna ekipa broji četiri člana, a sačinjavaju je strijelci po kategorijama invaliditeta SH0 – opća kategorija, SH1- donji ekstremiteti, SH2 – gornji ekstremiteti, i žene bez obzira na kategoriju invaliditeta.

Na prvenstvu u svojstvu gosta pojavila se i ekipa Pljevlja iz Crne Gore, koji kako rekoše, po prvi put učestvuju na međunarodnom takmičenju i bilo im je veliko zadovoljstvo nastupiti u revijalnom dijelu prvenstva, te pokazati dosada postignute rezultate u gađanju vazdušnom puškom.

Tri prvoplasirane ekipe u konačnom poretku su:

  1. SSRI OSI Maglaj (sa 672 boda),
  2. SSRI OSI Tešanj (557 bodova),
  3. mjesto SSRI OSI Zavidovići (503 boda)

Ekipa SSRI OSI Visoko sa malom razlikom zaostatka je ostala na četvrtom mjestu konačne rang liste.

Strijelci u kategorijama sa najboljim rezultatom su ujedno i kantonalni reprezentativci na predstojećim federalnim, odnosno državnim takmičenjima.

Za ekipu Visokog nastupili su: Huseljić Adem, Zukić Mustafa, Lemeš Mevlida i Senad Goralija koji je ujedno i najbolje plasirani strijelac visočke ekipe sa pogođenih 165 krugova, što mu je obezbijedilo treće mjesto u kategoriji SH2.

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE KLIKOM NA LINK

Foto by Senad G.

Objavljeno u: Sport

Komentari zatvoreni.