ODRŽAN TRADICIONALNI MEMORIJAL “IZET KURTALIĆ”

| 09/08/2016

ak ikv

U Bosanskom Petrovcu na terenu Medeno polje uspješno je održan još jedan tradicionalni 34-i Memorijal Izet Kurtalić u slobodnoletećim disciplinama F1ABC (juniori i seniori) koji s boduje za Svjetski kup FAI-a međunarodne zrakoplovne federacije, kao i F1H EURO Challenge Cup 2016.

I pored teških vremenskih uslova zbog kiše i promjenjivog vjetra organizator AK Izet Kurtalić Visoko je posljedično mijenjao startnu liniju dva puta te uspio takmičenje uspješno privesti kraju, prilog tome su i pozitivni komentari takmičara iz regije – Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, kao i takmičara iz Rusije, Argentine, Njemačke i Madžarske.

Ukupno je učestvovalo 30 takmičara iz 8 zemalja u jedrilicama (F1A), gumenjacima (F1B), penjačima (F1C) te malim jedrilicama (F1H). Rezultati su u prilogu, a najbolje plasirani naši takmičari su kako slijedi:

F1A jedrilice
1. mjesto Edin Šahinović, seniori – ukupno osvojenih 1255 bodova 1. mjesto Bakir Limo, juniori – ukupno osvojenih 750 bodova

unnamed1

F1B gumenjaci
5. mjesto Malik Čabaravdić, seniori – ukupno osvojenih 600 bodova

Ovo je ujedno bila i posljednja zvanična priprema naših takmičara, reprezentativaca BiH za predstojeće Evropsko prvenstvo koje se održava u Zrenjaninu, Srbija 13-20. avgusta.

Posebno se zahvaljujemo našim sponzorima PREVENT grupaciji, Općini Visoko te Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Ze-do kantona.”

AK Izet Kurtalić Visoko

Objavljeno u: Hronika, Sport

Komentari zatvoreni.