banner ad

DANAS POČINJE MANIFESTACIJA „VISOČKE ZIMSKE RADOSTI“

| 10/12/2017

Na inicijativu Općinske načelnice mr.sci. Amre Babić i ove zime je sve spremno za iznenađenje, ali i osvježenje u dugim zimskim danima i noćima pod nazivom „Visočke zimske radosti“.

Manifestacija „Visočke zimske radosti“ je regionalnog karaktera koja će se po drugi put održati u Visokom. Sadržaji koji će krasiti ovu manifestaciju su veliko klizalište, zatim bina, praznični sajam i kulturno-zabavni program, ali i mnogi drugi zanimljivi sadržaji za sve uzraste.

Pomenuta manifestacija će se održavati na platou ispred KSC „Mladost“ Visoko. Manifestacija će trajati od 10. decembra 2017. godine do 20. januara 2018. godine.

Generalni pokrovitelj manifestacije „Visočke zimske radosti“ je Općina Visoko u saradnji sa privrednicima naše općine, a pripreme za ovaj unikatan događaj odavno su intenzivirane i privode se kraju.

Kada je u pitanju kulturno – zabavni program u okviru manifestacije, svoje učešće je prijavilo 9 škola sa područja općine Visoko. To su: Osnovne škole, Muzička škola „Avdo Smajlović“ Visoko, „Gimnazija“ Visoko i MSŠ „Hazim Šabanović“ Visoko.

Kulturno – zabavni program će se održavati svake subote tokom trajanja manifestacije i uređivat će ga Organizacioni odbor koji je pripremio mnogobrojne priredbe, druženje sa maskotama i sl.

Za 30. decembar je planirano održavanje Dječije nove godine na platou KSC „Mladost“, gdje će se nalaziti klizalište, tako da će najmlađi uživati u mnoštvu prijatnih iznenađenja.

Otvorenje manifestacije održat će se u nedjelju 10. decembra sa početkom u 18 sati, a uveličat će ga revijalna utakmica HK „Medvjedi“ iz Sarajeva i nastup članice njihovog kluba, klizačice Zare Husedžinović. Planiran je i prigodan program učenika OŠ „Kulin Ban“ Visoko.

Cijena ulaznice i iznajmljivanja klizaljki za jedan termin od sat vremena iznosi 2 KM.

Svi ste pozvani, svi ste dobrodošli!

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.