NEZAVISNI BLOK VISOKO – JAČANJE OPĆINSKE ORGANIZACIJE I UVEZANOSTI NA KANTONALNOM NIVOU

| 13/05/2018

Nezavisni blok Visoko je intenzivirao svoje aktivnosti oko izgradnje strukture organizacije na nivou Općine Visoko kao i jačanja uvezanosti na kantonalnom nivou. Tako je u organizaciji koordinatora NB-a za općinu Visoko, Mirsada Čučuka, održan koordinacijsko-radni sastanak članova Inicijativnog odbora NB Visoko sa delegacijom NB-a Ze-do kantona koju je predvodila koordinatorica bloka žena NB-a za Ze-do kanton, Aida Baručija, te Lejmana Durmiš i Nusret Imamović kao predstavnici NB Zenica.

Nakon uvodnih riječi Mirsada Čučuka, prvi, koordinacijski dio sastanka je vodila Aida Baručija koja je objasnila viziju i dalje smjernice djelovanja bloka žena unutar Nezavisnog bloka.
U drugom, radnom dijelu sastanka kojeg je vodio Mirsad Čučuk, je Inicijativni odbor NB Visoko jednoglasno donio slijedeće odluke:

  • obzirom na rad aktivista i brojnost njihovih članova, formirana su dva nova mjesna bloka: mjesni blok Kula Banjer sa aktivisticom Alisom Višćom i mjesni blok Željeznička stanica sa aktivistom Maidom Ahmetovićem, tako da sada NB Visoko ima 11 formiranih mjesnih blokova,
  • za koordinatoricu bloka žena NB Visoko je izabrana Alisa Višća.

Usvojen je i Plan aktivnosti Inicijativnog odbora za naredni period.

Na kraju sastanka, Aida Baručija se zahvalila koordinatoru i članovima Inicijativnog odbora NB Visoko na gostoprimstvu uz konstataciju da je iznenađena kvalitetom sastanka i zrelošću organizacije NB Visoko kao i dosadašnjim rezultatima koji su prepoznati i na nivou kantona.

Mirsad Čučuk je takođe dao izjavu: „Iskreno smo obradovani posjetom i potrudili smo se da se naši gosti, kolege iz Ze-do kantona, tj. Zenice, osjećaju ugodno kao dio nas i veliko nam je zadovoljstvo da su obilasci organizacija NB-a iz našeg kantona počeli upravo od nas. To samo po sebi govori koliko smo mi u Visokom ozbiljno pristupili ovom projektu i koliko smo do sada uradili. Moje ubjeđenje da radimo ispravnu stvar i sa pravim ljudima je sada još veće jer u Nezavisnom bloku smo svi jedni prema drugima iskreni i lako se dogovorimo oko svih pitanja, kao što smo i ovaj sastanak dogovorili, bez velikih protokolarnih procedura, vjerujući jedni drugima na riječ. Naša priča dobija na zamahu u svim gradovima našeg kantona i države i u narednom periodu će se desiti još mnoge aktivnosti iz kojih će Nezavisni blok izrasti u respektabilan politički subjekat koji će uvijek biti uz narod jer nudimo novu politiku, politiku koja motivira, okuplja, spaja ljude i rješava stvarne probleme, umjesto ove koju imamo danas i koja dijeli, svađa, pravi vještačke krize i probleme i iseljava ljude iz naše zemlje. Pomenuo bih još da NB Visoko raste iz dana u dan, kao i broj novih aktivista i članova.“

Nezavisni blok Visoko prijateljski poziva sve koji to žele da se pridruže!

Kancelarija NB Visoko je otvorena svaki dan u terminu od 11 do 13 sati izuzev nedjelje, a nalazi se u prizemlju stambeno-poslovne zgrade u ulici Donje Rosulje, sa gornje strane „Veme“, između prostorija udruženja penzionera i „E-konta“.

Dobrodošli su svi sugrađani dobre volje i iskrenih namjera.

Nezavisni blok Visoko

Objavljeno u: Politika

Komentari zatvoreni.