NEZAVISNI BLOK POTPISAO PROTOKOL O SARADNJI ZA FER I POŠTENE IZBORE U BIH

| 12/05/2018

Predstavnici Nezavisnog bloka danas su, zajedno sa predstavnicima 13 parlamentarnih stranaka, potpisali Protokol o saradnji za fer i poštene izbore u Bosni i Hercegovini.

Ovim protokolom promovira se nastavak borbe za usvajanje izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, kojim se predviđa dodatna kontrola biračkog procesa primjenom savremenih tehnoloških metoda evidentiranja i dokumentiranja izbornog procesa.

Također, cilj ovog dokumenta  je onemogućavanje manipuliranja voljom birača uoči, za vrijeme i nakon okončanja izbornog procesa kao i vođenje zajedničkih aktivnosti na polju onemogućavanja institucionalne pristrasnosti ili diskriminacije političkih subjekata u izbornom procesu.

Pored Nezavisnog bloka, Protokol o saradnji za fer i poštene izbore danas su potpisali Narodna stranka radom za boljitak, Nezavisna bosanskohercegovačka lista, DF, SDP BiH, SBB ,  Hrvatska stranka BiH, Naša stranka, Građanski savez i Stranka demokratske aktivnosti, dok će potpis na ovaj dokument naknadno staviti i HDZ 1990 i Savez za promjene.

Objavljeno u: Politika

Komentari zatvoreni.