NAJSTARIJI ELEKTRONSKI MEDIJ U VISOKOM ‘RADIO VISOKO’ SLAVI 39. ROĐENDAN

| 26/07/2016

visoko-radio-visoko-1

Radio Visoko danas puni 39 godina postojanja. Emitovanje programa počelo je na današnji dan (26. juli 1977. godine), u 10 sati, kao 47. radio stanica u BiH i prvi elektronski medij u Visokom sa predajnikom od 100 W, a od 1981. godine 1 kW.

U to vrijeme, Radio Visoko je djelovao u sastavu Centra za informisanje i dokumentaciju opštine Visoko, zajedno sa listom “Naš život”.

U samom početku Radio Visoko je emitovao program tri dana u sedmici, zatim šest, a onda se počelo raditi svakodnevno. Prvi direktor Centra za informisanje bio je profesor Živojin Žalica, urednik Muhamed Salčinović, novinari Gordana Ivetić i Muris Konjičanin, muzički urednik bio je Mladen Markić, a tonski realizator Fuad Mulahasanović.

Radio Visoko je kroz sve ove godine imao svoje vjerne slušatelje, a prepoznatljivost i dodatnu važnost talasi Radija Visoko dobili su tokom agresije na BiH u periodu 1992-1995.

Radio Visoko i Televizija Visoko danas čine JP “RTV Visoko”.

Radijski program se emituje na frekvenciji od 92,3 MHz FM stereo, sa različitim programskim sadržajima. Radio Visoko je opstao sve ove godine, uvijek je u službi svojih slušatelja sa područja općine Visoko ali i okolnih općina.

Razvojem novih medija, Radio Visoko nikad nije izgubio svoju specifičnost, tradiciju i prepoznatljivost, tako da i danas postoji mnogo onih kojima je Radio Visoko za nijansu draži od svih ostalih medija, jer sve je stvar stare dobre navike i dugogodišnje tradicije.

SRETAN ROĐENDAN ‘RADIO VISOKO’
Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.