FOTO:MNK “SAMIRĆE” UČESTVOVAO NA MEMORIJALNOM TURNIRU “ADMIR LJUBUŠKIĆ ŠUTAK” U BUGOJNU

| 09/08/2018

Završen je 23. memorijalni turnir u malom nogometu “Admir Ljubuškić Šutak Bugojno” pobjedom ekipe “Medenik” koja je slavila i prošle godine. MNK “Samirće” Visoko već niz godina uzima učešće na ovom turniru sa posebnom prijateljskom pozivnicom organizatora s obzirom da je rahmetli Admir Ljubuškić Šutak dao svoj život prilikom pokušaja deblokade Sarajeva i odbrane grada Visokog u rejonu Dobranjskog brda 1995.godine.

Ovogodišnji turnir je okupio 32 ekipe iz cijele BIH. MNK Samirće je grupnu fazu završio na prvom mjestu sa sve četiri pobjede. U osmini finala u veoma kvalitetnoj utakmici momci predvođeni selektorom Nijazom Pinjićem i trenerom Suljić Midetom pobjeđuju ekipu Best Novi Travnik i plasiraju se u četvrtfinale turrnira.

Na žalost u odsustvu nekih ključnih igrača naša ekipa je u četvrtfinalu zaustavljena od starog rivala ekipe domaćina MNK Bugojno. Treba napomenuti da učešće MNK “Samirće” na ovom turniru ne predstavlja samo sportski čin nego i odavanje dužne počasti i značaja kako šehidu Admiru tako i svim šehidima i poginulim borcima naše države od strane građana Visokog.

Ekipa MNK “Samirće” upriličila je polaganje cvijeća na spomen obilježje i mezar Admira i Tarika Ljubuškića i posjete porodice Ljubuškić. Dodijeljene su zahvalnice organizatoru turnira i članovima porodice Ljubuškić. Samu realizaciju učešća naše ekipe na ovom turniru pomogli su prvenstveno Općina Visoko i naši privrednici koji su prepoznali značaj našeg učešća i predstavljanja općine Visoko i njenih građana na ovom Memorijalnom turniru.

Ono što bi trebali spomenuti to su imena naših fudbalera koji su odvojili svoje vrijeme za učešće gdje jedan od njih naš kapiten Džafić Mirza dođe na godišnji odmor iz daleke Saudijske Arabiji i učestvuje na turniru uz ostale članove ekipe i to: Muminović Muamer, Begić Irnas, Šabić Nermin, Hodžić Nedžad, Hodžić Jasmin, Lukhodžić Adnan, Bajrić Mahir i Hršumović Ibrahim.

MNK “Samirće”

Pregled fotografija klikom OVDJE

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.