MIRSO, SEID, ADMIR I NB POZITIVCI IZ KOMŠILUKA- SPOJ MLADOSTI, ISKUSTVA I POŠTENJA

| 14/08/2018

Dok se neke stare političke opcije tek bude ili sastavljaju da vide da li još postoje, radilice iz Nezavisnog bloka Visoko rade punom parom. Pitam Mirsada Čučuka kao prvog čovjeka visočke NB ekipe zašto ne predstavi visočke NB kandidate, jer su ostali to odavno uradili. Veli da će to uraditi u septembru sa zvaničnim početkom kampanje za koju veli da će je odigrati maksimalno korektno jer i slogan im kaže da je vrijeme za novu politiku i političke snage.

Dok su se fotkali za zajedničku fotografiju pokušao sam naslutiti radilice za koje bi grjehota bila da se ne nađu na oktobarskim izbornim listama. Osim inžinjera Mirsada Čučuka, tu je i dobri čovjek Gračanice sa okolinom profesor Seid Zimić kojeg je ViPromo raja upoznala kroz sjajne kolumne sa mirisom rodnog kraja.

Najveće političko iskustvo vjerovatno nosi Admir Tatar koji je bio u visočkoj zakonodavnoj vlasti i vjerovatno će se i on naći na listi. Predsjednik Čučuk je ostao zagonetan ko će od mladih, vrijednih i fakultetski obrazovanih kadrova pojačati ovu nabrojanu ekipu.

Pokušavaju biti politički korektni jer vjeruju da je narod sit svađa i podjela, a da li će to biti formula za izborni uspjeh, pred nama je da vidimo.

Što reče prof.  Seid Zimić dolazi vakat izbora i glasanja kada majka sina neće moći prepoznati.

Tako nam je svake dvije godine.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.