MIRNES GRČO (RK „BOSNA CENTROTRANS“): „KONJUH“ JE FAVORIT, ALI SE NE PREDAJEMO

| 09/03/2018

Nakon pobjede protiv „Izviđača“ sa 22:17, rukometaši visočke „Bosne Centrotrans“ bili su slobodni u drugom kolu proljetnog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine. Pred ekipom koju s klupe predvode Edhem Sirćo i Adis Hadžić je gostovanje u Živinicama, timu „Konjuha“.

Jako dobru partiju u pobjedi protiv „Izviđača“ pružio je golman Mirnes Grčo, koji je sakupio 11 odbrana.

– „Iza nas je teška utakmica u kojoj smo zasluženo savladali Izviđač. Dali smo posljednji atom snage u tom meču i to nam se isplatilo. Svi smo se borili kao jedan, bili smo pravi kolektiv i to je rezultiralo pobjedom protiv velikog rivala. Ova pauza od 15 dana sigurno je dobrodošla, jer smo uspjeli da se oporavimo i vratimo u ritam“, kaže Grčo, koji ističe da saigrači i on žele ponoviti pristup iz meča protiv „Izviđača“ i u Živinicama.

– U „Živinicama neće biti lako. Tamo rijetko ko osvaja bodove, a s druge strane i mi smo ove sezone bez bodova iz gostiju. Neće nam biti jednostavno, ali ako ponovimo pristup iz meča sa „Izviđačem“ možemo se nadati povoljnom rezultatu. Ono što je sigurno jeste da je Konjuh favorit pred svojim navijačima, ali mi se ne bojimo, ne predajemo i borit ćemo se od prve do posljednje sekunde“, poručio je Grčo.

Meč između Konjuha i Bosne Centrotrans igra se sutra (subota) od 19 sati u Gradskoj dvorani u Živinicama.

Objavljeno u: Sport

Komentari zatvoreni.