LET IZNAD BOSANSKE DOLINE PIRAMIDA

| 25/07/2017

U svojstvu ambasadora ispred švedske kompanije „Swedvia“, u Bosansku dolinu piramida je doputovala Maria Prahl. Naime, korporacija „Swedvia“, vlasnik svih aeodroma na području Švedske, organizirala je nagradnu igru, a glavna nagrada bilo je putovanje na jednu od atraktivnih europskih turističkih destinacija.

Dobitnica nagrade Maria Prahl odlučila se za putovanje u Bosnu i Hercegovinu, upravo zbog posjete Bosanskoj dolini piramida. Kako namje po dolasku u Visoko rekla, stigla je u svojstvu ambasadora ove velike aviokorporacije, a njen mali zadatak ispred „Swedvia“, bio je napisati izvještaj sa ovog zanimljivog i atraktivnog putovanja.

Budući da je putovanje na najveće i najstarije svjetske piramide željela iskoristiti na najbolji mogući način, odlučila se da iz Tuzle u Visoko doputuje privatnim letom, avionom cesna, te je napravila fantastične panoramske fotografije za vrije leta iznad Bosanske doline piramida.

U Visokom je bila u društvu svog jedanaestogodišnjeg sina Isaka, a nakon obilaska lokacija „Belvedere“ s pogledom na Bosansku pramidu Sunca, Prahistorijskog tunela Ravne, Bosanske piramide Sunca i Bosanske piramide Mjeseca, o sebi je rekla da je realist i da je veoma zainteresovana za historiju, ali da je ono što je u Visokom mogla vidjeti nadmašilo sva njena očekivanja.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.