LAMIJA HAJRIĆ- UČENICA GENERACIJE OŠ “MEHMEDALIJA MAK DIZDAR”

| 17/05/2018

OŠ “Mehmedlija Mak Dizdar” mala je škola u Dobrinju koja je do sada je iznjedrila veliki broj visočkih potencijala za budućnost. Lamija Hajrić je sigurno jedna od njih. Bila je jako emotivna u svom obraćanju nakon proglašenja najboljih.

“Titula učenika generacije je velika nagrada i težak teret koji se nosi do kraja života. Jako sam ponosna što ću ubuduće biti zvana učenikom generacije, i smatram da se taj uspjeh zaslužuje neprekidnim dugogodišnjim radom.” – rekla je Lamija za ViPromo portal koji je laganu priču sa učenicom generacije nastavio sa pitanjima o lijepim i onim manje lijepim školskim momentima te podršci.

Naravno, bilo je ružnih trenutaka, bilo je i plača. No sve je lakše uz ljude koji te podržavaju. Prva na redu je porodica- stalno i najveće utočište u mome životu. Učiteljica Almedina Babić je prva počela primjećivati moje sposobnosti i nadograđivati ih. U daljem planu tu ulogu je preuzela moja razrednica Adisa Bećar, nastavnica matematike Indira Talić, nastavnici fizike Tarik Hadžić i Minela Čehajić, nastavnice bosanskog jezika Saliha Imamagić i Evelina Lemeš i svi drugi nastavnici koji su učestvovali u izgradnji mog karaktera. I na kraju, naravno, drugovi iz razreda.

Na pitanje o tajnama vrhunskih rezultata i omiljenim predmetima u školi rekla je:

Svaka osoba koju poznajem pružila mi je primjer, pozitivan ili negativan, iz kojeg sam ja izvlačila ono najbolje. Kroz školovanje sam otkrivala svoje talente.

Matematiku i fiziku smatram zanimljivim. Osim toga, više puta sam osvajala mjesta u vrhu tabele na takmičenjima. Pronašla sam se i u pisanju, te na međunarodnom konkursu literarnih radova u Banja Luci zauzela 2. mjesto. Na konkurs se prijavilo 3500 učenika iz 6 država. Poseban interes nalazim u izučavanju jezika.

Šta dalje?

U tome sam uvijek imala uzor u svom bratu. Prilično sam sigurna da ću izabrati “Franjevačku klasičnu gimnaziju” u Visokom, kao i moj brat. Uvijek sam tražila izazov, a ta škola mi i pruža izazov i mogućnost za nešto više.

Nadam se da ću u budućnosti iskoristiti stečeno znanje i ostvariti željene ciljeve.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.