KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE U NAREDNA ČETIRI DANA?

| 02/01/2018

Sutra (srijeda) u jutarnjim satima više oblačnosti na istoku Bosne, gdje mjestimično može provijavati i slab snijeg. U većem dijelu zemlje malo do umjereno oblačno. Od sredine dana se očekuje novo naoblačebnje, a u večernjim satima nove padavine na sjeveru Bosne. Tokom noći, kiša se očekuje i u većem djelu zemlje, a ponegdje je moguća i susnježica. Na planinama snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera, a Krajini na momente i pojačan. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje od 2 do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 4.01.2018 (Četvrtak)., oblačno vrijeme sa kišom, na planinama snijeg. Ponegdje i u nižim predjelima kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg. Prestanak padavina poslije podne i krajem dana. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu do 12 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 5.01.2018 (Petak)., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini umjereno oblačno. Poslije podne i krajem dana, u jugozapadnim područjima se očekuje kiša. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu do 13 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 6.01.2018 (Subota)., u Bosni i Hercegovini umjereno, a u zapadnim djelovima pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom. Ponegdje i u Hercegovini može pasti malo kiše. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu od 5 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu do 14 stupnjeva.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.