IMENA KANDIDATA KOJI SU OSVOJILI MANDATE U SKUPŠTINI ZDK-A

| 27/10/2014

ZDK-SKUPSTINA2

Prema rezultatima Centralne izborne komisije BiH, stranke koje su osvojile mandate u Skupštini ZDK- a su SDA, SBB, DF – Željko Komšić, SDP, A SDA, Stranka za BiH, BPS i KOALICIJA HDZ BIH, HSS, HKDU BIH, HSP Herceg Bosne.

Visočki kandidati iz redova SDA, SBB, DF, A SDA i BPS-a su ovaj put ostvarili izuzetno dobre rezultate ostvarivši 7 mandata.

SDA u Skupštini ZDK-a je osvojila 11 mandata, a pripali su poslanicima Ibrahimu Planinćiću, Almedinu Aliefendiću, Selvedini Spahić – Sarajlić, Jasminu Duvnjaku, Naidinu Ahmetspahiću, Rami Piviću, Besimo Avdiću, Senadu Karavdiću, Emiri Čičkelić – Drnda, Čelebić Muameru i Ameru Ahmiću.

SBB je osvojio osam mandata, a budući poslanici su Ismet Sarajlić, Meldina Ugarak, Ćamil Zaimović, Edhem Fejzić, Naida Delibašić, Amra Jupić, Kemal Mušinbegović i Adel Sinanović.

U ovom kantonu pet mandata je osvojila i Demokratska fronta Željko Komšić i to Samir Lemeš, Faruk Hodžić, Lejla Imamović, Midhat Delić te Draženka Subašić.

Četiri mandata pripala su SDP- u i to Munibu Husejnagiću, Rifatu Deliću, Senaidu Begiću i Amilu Buljubašiću.

Dva mandata su pripala i Ivi Tadiću i Damiru Jukiću iz redova HDZ BIH, HSS, HKDU BIH, HSP Herceg Bosne. 

Po dva mandata pripala su Stranci za BiH i A SDA odnosno Hašimu Mujanoviću, Hasanu Handžiću te Mufidu Bečareviću i Amiru Ganiću.

Jedan mandat osvojio je i Senad Trako iz stranke BPS Sefer Halilović.

Objavljeno u: Hronika, Politika

Komentari zatvoreni.