I NIŠTA…

| 03/10/2018

Moram ponoviti već staru vijest koja je tako odisala optimizmom prije neka 3 mjeseca. Alternativni naslov bi mogao da bude. Iznos PDV stopirao radove, a spomen obilježje će čekati postizborna vremena, jer i pored uplaćenih 5 000 maraka iz ZDK (Mirza Ganić i SDA ispoštovali obećanje), planirani izvođač se nije mogao uklopiti u cijenu za završetak radova. Veliki broj privrednika živi na području MZ “Rosulje” i oko jedine nezavršene spomen česme šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata. Mnogo je visočkih kandidata za oktobarske izbore, ali bolje je bacati pare na plakate, majice, upaljače i ostale bezvezarije nego uložiti novac u nešto korisno što ostaje gradu. Spomen česma kao da je ukleta. Od borbe za lokaciju pa do završetka radova, ništa nije išlo kako treba. JEDINA NEZAVRŠENA. Na nekih cca 2000 maraka od konačnog rješenja. To je naše Visoko, nigdje ga ljepšeg nema.

Vijest od 25.6. 2018. godine

MZ ROSULJE KONAČNO DOBIVA SPOMEN OBILJEŽJE ŠEHIDIMA, POGINULIM BORCIMA I CIVILNIM ŽRTVAMA RATA

Na inicijativu nosioca najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan gosp. Edina Hakanovića i zastupnika u federalnom parlamentu gosp. Mirze Ganića (SDA) upriličena je posjeta ministra za boračka pitanja gosp. Fahrudina Čolakovića Spomen česmi šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama minulog rata u MZ Rosulje, a u cilju osiguranja dodatnih finansijskih sredstava za završetak radova i svečano otvorenje.

Obzirom da je Spomen česma šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama minulog rata u MZ Rosulje izgrađena prije par godina, te da  do današnjeg dana nije uređena i završena, ministar gosp. Fahrudin Čolaković je obećao hitnu finansijsku podršku Ministarstva za boračka pitanja Ze-do kantona, a kako bi se u naredna dva mjeseca spomen česma uredila i svečano otvorila.

Domaćin posjete bio predsjednik MZ Rosulje gosp. Amir Balta, te je s istim odmah dogovoren i slijed koraka koje treba ispoštovati, obzirom da će, kako je obećano, finansijska sredstva za završetak izgradnje Spomen česme biti veoma brzo prebačena na račun Općine Visoko.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.