HUMANITARNI RUKOMETNI MEČ- POTEZI VELEMAJSTORA

| 30/12/2014

visoko-veterani-rk-bosna2222

Par stotina gledalaca u dvorani KSC “Mladost” uživalo je u rukometnom spektaklu, koji je ruku na srce, malo ko očekivao. Zdenx će vjerovatno poslati izvještaj o broju karata koje su kupljene, ali po slobodnoj procjeni osiguran je iznos za jednu dozu izuzetno skupog lijeka INTERFERON za profesoricu Veru Muzaferija.

Ako niste pomogli kupovinom karte možete to uraditi uplatom na:

INTESA SANPAOLO BANKA
Transakcijski račun banke: 1540010000001910 (račun za KM) Račun komitenta: 816936-22-428318
Primalac: Jesenko Muzaferija

Devizni račun
IBAN:  BA391542139981693684
SWIFT: UPBKBA22
Primalac: Jesenko Muzaferija

visoko-rk-zajednicka

Za one koji su zbog obaveza ili zime propustili ovaj humanitarni meč, evo nekoliko rukometnih crtica.

Veterani RK Bosna Visoko još jednom su zablistali pred visočkom publikom. Meč sa prvim timom RK Bosna imao je humanitarni karakter pa je rezultat ostao u drugom planu. Ipak, “stari sportski vukovi” kad su osjetili šansu za pobjedu, nisu je ispustili iz ruku za 32:31 (20:24). U poluvremenu su nastupila mala rukometna raja trenera Buluta.

visoko-bulut-raja

Prava je šteta što svjetlost u dvorani i zaustavni moment kod fotoaparata nisu bili bolji. Toliko dobrih poteza svih generacija visočke škole rukometa ostalo je u foto magli.

visoko-foto-magla

Veterani su u svoje redove švercovali Faruka Halilbegovića koji je zadavao puno problema visočkoj mladosti, mada je bio rezervisan skoro čitav tok utakmice. Čim bi ozbiljno krenuo prema golu, bila je to nevjerovatna lakoća poentiranja. Osjetila se sjajna Farukova forma, jer on se diže na skok šut izvan gornjeg dometa foto objektiva.

visoko-faruk-halilbeg

Za Mirzu Hurema bi bilo šteta da ne nastavi rukometne majstorije. Uz jači trenažni ciklus njegov haubica šut sigurno bi mu donio titulu najboljeg strijelca Premijer lige.

Finte Zdene Antovića opet su podigle publiku na noge. Iako je postizao golove, više se koncentrisao na odbranu uz komandu da se blokiraju Grujić i Lončar. Veterani su uspjeli i u ovoj misiji djelimično. Često na iskustvo.

visoko-meho-greda

Mehmed Greda je podsjetio na reprezentativne dane. Pivot mjesto i filovanje mreže u padu njegova su specijalnost. Nezaustavljiv. Jedino što ga koči je forma. Dobro, možda malo i godine.

visoko-taca-dzudjo

Mahir Džuđo majstor bio, majstor ostao. U odbrani neprimjetni kuk na protivničkog igrača, dovoljno da promaši gol. Sa krila i dalje blista sa fintama iz najboljih dana.

Sličan performans ponudio je i Taca Karavdić.

visoko-haze

Hazim Haze Prežić i dalje podsjeća na one sjajne rukometne dane. Jedan od najboljih strijelaca Veterana uz poneku majstoriju za aplauz gledalaca.

Adis Dado Hadžić bi komotno mogao nastaviti golmansku karijeru. Bosna ima sjajan triling mladih golmana(Sirćo-Žiga-Pekić) i Tatara u Vogošći, ali za neki tim kojem fali dobar golman… dobra preporuka. Šta je sve večeras poskidaoooo.

visoko-dado-hadzic

Edhem Sirćo se vjerovatno zasitio profi rukometa, ali Edo pokazuju takvu želju za dobrom akcijom i golom da je to fenomenalno. Večeras jako raspoložen za igru.

Almedin Juka Babić, Mustafa Ferzan Čuki i Mensur Ćuprija su ponovo pokazali da nisu zaboravili rukometne majstorije. Malo se izgubilo na brzini, ali godine učine svoje.

Džango, Handžo, Čaba, Goran… imali smo nismo znali. Senad Džango Skopljak je podsjetio na dane ponosa i slave kada je na otvaranje dvorane stigao,čini mi se, Borac iz Banajaluke sa Zlatanom Saračevićem.

visoko-rk-bosna

Teško je pronaći riječi hvale za sve, pogotovu za visočku mladost koju ćemo gledati još dugo. Njih smo malo zapostavili na račun “staraca” koji rjeđe nastupaju, al’ su fakat oduševili. Sjajan završetak rukometne godine u Visokom.

DVA FOTO BLOKA SA HUMANITARNE TEKME POGLEDAJTE NA FB STRANICI ViPromo PORTALA

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.