HO”Š KUPIT’ CIGLU? AKO NE”Š, MI ĆEMO TE S NJOM U GLAVU

| 19/03/2018

Nisam siguran da je Roki- Nisvet Dervišbegović kao prije par godina poljupcima i karanfilima čestitao praznik svim osobama ljepšeg spola na osmomartovskim tezgama, ali se vrijedi prisjetiti priče o CIGLI i glavnog junaka. Najviše radi nove internet generacije. Roki inače, osim pjevača, najviše u društvu voli “sedmu silu” kojoj otkriva nove dijelove svog estradnog puta. Tako je “otkrio”, slučajno ili namjerno, pravog junaka svoje prve monodrame o studentskom životu. To je onaj segment o Šibicarima koji su, osamdesetih godina, “raji sa strane” prodavali cigle zamotane u novine. Tako su po Rokijevoj priči, Redžepu Građanu- Redži prodali jednu pa drugu ciglu, a on “kulirao” pokušavajući izbjeći belaj. Kad su mu ponudili da kupi treću, on je posumnjao u kvalitet iste, pa je provjerio pred Šibicarima. Stavio dvije “kupljenje”, pa preko njih treću i onda je karate udarcem slomio na pola. Dovoljno, da se Šibicari razbježe.

Roki je saznao za tu priču i lijepo je upakovao u svoju prvu monodramu o studentskom životu rađenu osamdesetih godina prošlog vijeka. U ovom vijeku više je voditelj narodnih veselja u Njemačkoj i osiguranje našim pjevačima koji tezgare po “Dojčland”. Pored svega živi i od rente stanova koje iznajmljuje.

Pošto ima viška slobodnog vremena, otkrio nam je i da istražuje erotske elemente u sevdalinkama. Obradio je već “konu na bunaru”, “Muju koji je za Fatom u magazi zamandalio vrata” i još uvijek analizira pjesmu “Jutros mi je ruža procvjetala”.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.