FOTO/VIDEO: KAD SVE SE STIŠA I PRESTANE KIŠA

| 03/08/2018

Eto, još jedan vašer je iza nas. Vrijeme je za more. Naročito za one koji su navikli, a može se i “naudan”. Kišno ljeto… definitivno kišno ljeto poslije mlake zime. Gromovi su se čuli u popodnevnim satima i po narodnom običaju možda lješnika bude nešto manje. Sazrijevanje šljiva za Aliđun također je pomjereno zbog “pljuskovitog” vremena.

Bitno je da na moru prži, pa će sva vašerska vlaga da ispari. Problem je što je kiša zaustavila sijelo na travi pa pomalo i Kalopere u šarenim košuljama koji bi okupirali harem Tabačke džamije.

Vašer ko vašer. Masa ljudi, holesterol party sa B vitaminskim napitkom od hmelja i žitarica. Ilegalci sa štandovima i naplaćivači parkinga na vau-vau. Ove godine su bili pritisnuti kontrolama pa se mnogo manje “zaradilo”. Prvi put je parking iza Veme bio bez naplate. Hvala novim vlasnicima. Opet su stradale zelene površine, ali sa stalnim kišama, brzo će se oporaviti. I dalje se taj javni WC pokazao kao manjak u ovakvim gužvama. Grad je poprilično obilježen mirisom nakon fizioloških potreba. Kafe je često nestajalo u večernjim satima. Baloni nikako nisu spadali ispod 5 maraka. Gaće, čarape,peškiri, posteljina su bili vrlo tražen proizvod.

Svi su nekako izdržali i ponešto zaradili. Hvala i komunalcima koji su baš bili vrijedni. Bez puno kritika, se vidjamo narednoga ljeta.

PREGLED ALIĐUNSKIH FOTKI KLIKOM OVDJE (DNEVNA VARIJANTA) I OVDJE (VEČERNJA VARIJANTA)

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.