FOTO: PROMOCIJA CD-A BALKAN MADNESS MAESTRA STANKOVIĆA

| 24/04/2018

U galeriji LIKUM 76 u Visokom upriličena je promocija CD-a “Balkan Madness BH edition” Bartolomeja Stankovića, koji je snimio djela za klavir odabranih bh. kompozitora.

Bartolomej Stanković (1988.), bh. pijanist i docent na Katedri za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, klavir je započeo učiti 1997. godine u Školi za osnovno muzičko obrazovanje “Avdo Smajlović” u Visokom, u klasi prof. Bahrije Šabanović, a u Sarajevu je 2006. završio Srednju muzičku školu, u klasi prof. Angeline Bojović-Pap. Magistrirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2011. u klasi prof. em. Pavice Gvozdić. Završio je i postdiplomski studij na Steinway Academy u Veroni u klasi pijaniste Federica Gianella.

Dobitnik je brojnih nagrada na državnim i internacionalnim takmičenjima, kao i Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za projekt “Klavir – kroz historiju i građu”, koji je kao koncertna prezentacija predstavljen u nekoliko gradova BiH i Hrvatske.

Koncertom Balkan Madness BH edition Bartolomej Stanković je nastavio uspješnu turneju koncerata posvećenih stvaralaštvu bh. kompozitora starije i mlađe generacije.

LINK ZA FOTOGRAFIJE

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.