FOTO: POČELA IZGRADNJA SPORTSKOG KOMPLEKSA U NASELJU CARICA

| 23/11/2012

Prva faza izgradnje sportskog centra u Mjesnoj zajednici Rosulje, u naselju Carica, zvanično je počela danas. Zajedničkim snagama izgradnju će voditi Mjesna zajednica i malonogometni klub „Doktori i čarobnjaci“ koji pozivaju sve visočke “pozitivce” da se uključe u ovu akciju.

„Sportski centar u Carici radit ćemo u tri faze. Prva faza je zatezanje terena, čišćenje deponije. Do proljeća nećemo ništa više raditi, a onda na proljeće planiramo postaviti dvije plohe gdje će se sa postavljanjem golova i koševa igrati mali nogomet, rukomet i košarka. Treća faza je završna, i tad ćemo postavljati reflektore, klupe, ogradu, zasaditi zelenilo i drvored i nadam se da ćemo imati jedan dobar sportski centar. To je naša želja i naša inicijativa, a obratit ćemo se svim institucijama da nam finansijski pomognu“, kazao je Šukrija Alajbegović, predsjednik Savjeta MZ Rosulje.

Za nekoliko dana bit će postavljena rampa na ulazu u budući sportski kompleks, da se ne bi desilo kao do sada, da neodgovorni pojedinci tu odlažu smeće.

Ukupna vrijednost ovog projekta procjenjuje na na oko 70.000 KM.

Fotogaleriju pogledajte OVDJE

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.